Deel dit artikel
-

Mirabeau start onderdeel voor applicatiebeheer

Webbureau Mirabeau is een nieuw en zelfstandig bedrijfsonderdeel gestart voor het beheer van applicaties. Bij Mirabeau Application Management werken momenteel drie mensen. "We merken dat er steeds meer behoefte bestaat aan het beheer van complexe applicaties", zegt Adjan Kodde, directeur van Mirabeau.

Bij Mirabeau , dat twee jaar geleden is gestart, werken momenteel 26 mensen. Het bedrijf is actief voor onder meer Funda.nl, de Consumentenbond en Triodos Bank. Half december leverde het de internet- en extranet-omgeving op voor AEGON Van Nierop, een nieuwe financiële dienstverlener ontstaan door de samenvoeging van een bedrijfsonderdeel van AEGON met Van Nierop.

"We kregen van klanten de vraag voorgelegd of we ook niet aan applicatiemanagement wilden doen", zegt Adjan Kodde van Mirabeau, wat voor Mirabeau reden was om het bedrijfsonderdeel Mirabeau Application Management op te zetten. "We merken dat er steeds meer behoefte bestaat aan het beheer van complexe applicaties. Voor standaard-hosting zijn voldoende partijen beschikbaar, daar willen we ons ook niet op richten. Bedrijven zijn tegenwoordig op een complexere manier met internettechnologie actief, wat ook een gespecialiseerder manier van beheer vraagt."

Doelstelling met het opzetten van Mirabeau Appllication Management is het "nog verder gestalte geven" van Mirabeau als full service-bureau, zegt Kodde. Verder zegt hij "continuïteit te willen garanderen van hetgeen we opleveren". Over omzetontwikkeling en groei in aantal medewerkers voor het nieuwe bedrijfsonderdeel wil Kodde geen details geven. "We denken dat het een heel gezond bedrijf kan worden."

Mirabeau Application Management heeft inmiddels drie klanten, partijen waarvoor Mirabeau al werkte en die het verzoek bij het bedrijf neerlegden voor applicatiemanagement. Het gaat om NVM, Academisch Ziekenhuis Groningen en GTI. "Twee andere partijen" zouden ook al interesse getoond hebben.

Mirabeau heeft een goed jaar achter de rug, zegt Kodde. "We zijn tevreden, ook over de orderportefeuille voor het eerste kwartaal. Die is heel goed gevuld." Mirabeau was in 2002, zoals ook het jaar daarvoor, winstgevend. Cijfers over omzet wil Kodde echter niet geven.

Deel dit bericht

8 Reacties

Richard Oostrom

Weet iemand welke partijen nog meer dit soort (high-end applicatiebeheer voor internetomgevingen) diensten aanbieden in Nederland?

chris

Beste Richard, {Componence DDS; http://www.componence-dds.nl } biedt al een paar jaar van dit soort (high-end applicatiebeheer voor internetomgevingen) diensten aan.

Teun van Essem

er zijn nogal wat andere partijen, die doorgaans ook wat groter en breder zijn dan Mirabeau:ASP4All, GlidePath, IBM Global Services, EDS/Blue Dome, Multrix, PSInet en nog wel meer.Uiteindelijk bepaalt de applicatie type doorgaans welke partij je moet hebben. Ik moet hierbij opmerken dat ik nog nooit een web-developer succesvol heb zien opereren als service provider!

rob

Virtual Affairs doet dit ook. Vraag maar aan Herman Droppert. Ze hebben een bewezen, operationeel en winstgevend business model hiervoor.

R. Groendorp

Helemaal mee eens Teun. Mirabeau zelf is er blijkbaar ook nog niet helemaal uit. In een van de specials op de website van Mirabeau zegt technisch directeur Eric Hamoen immers: "Deze sites buiten de deur laten hosten betekent dus dat derden toegang moeten krijgen tot de interne core-systemen van de organisatie. Voor de meeste grote organisaties is dat onbespreekbaar." Dus aan de ene kant onderschrijven zij dat men er problemen mee heeft om toegang te verlenen, aan de andere kant biedt men een dienst die toegang vereist. Hebben we hier te maken met een intern meningsverschil of is het de befaamde kat in het nauw?

Job Franken

Ik ben het niet helemaal met je eens, Teun. Even ter inleiding: bij Macaw hebben we al ruim 2 jaar een afdeling beheer, application services of welk etiketje je er ook op wil plakken. We werken voor bijvoorbeeld V&D, Elsevier of NOC*NSF en opereren winstgevend. Naar mijn idee hebben we dus best een succesvolle operatie draaien. Juist doordat we alleen maar Microsoft internet applicaties (bouwen en) onderhouden, weten we vrij goed waar we mee bezig zijn. Beheer (dus niet alleen hosting) sluit bovendien naadloos aan op onze expertise als ontwikkelaar. We werken uiteraard wel op een kleinere schaal dan de partijen die jij noemt. Maar juist die kleinschaligheid en onze sterk afgebakende Microsoft expertise onderscheiden ons in de markt.

Cash

Kijk eens op de website van {webincluded.nl; http://www.webincluded.nl }.

Teun van Essem

Job,helemaal ermee eens zijn is niet nodig hoor :-). De lijst was op geen enkele manier volledig of eindig. Ik ken Macaw als zodanig niet (weleens iets gelezen, maar meer ook niet). MVGTeun

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond