Deel dit artikel
-

Modeplatform FashionUnited dit jaar break-even

Het Europese modeplatform FashionUnited, dat een Nederlandse oorsprong kent, draait dit jaar voor het eerst break-even. Het bedrijf – dat een samenwerkingsverband aangaat met MODINT, de ondernemersorganisatie voor mode – verdient vooral aan zijn elektronische marktplaats en EDI-centrum.

"Onze elektronische marktplaats geeft retailers inzage in de voorraadposities van leveranciers", legt Steven Witteveen, initiatiefnemer en directeur van FashionUnited uit. De marktplaats maakt bovendien de in de modewereld zo belangrijke selectieve distributie mogelijk. Sommige leveranciers willen dat hun merken niet zomaar overal te koop zijn. De marktplaats van FashionUnited kan deze selectie vergemakkelijken. Leveranciers kunnen via FashionUnited webshops met een elektronische catalogus openen.

Een andere activiteit van Witteveen is het Electronic Data Interchange (EDI)-centrum. Daarmee worden bedrijfsprocessen aan elkaar gekoppeld. Zo kan twintig tot dertig procent op de kosten worden bespaard, claimt Witteveen. Retailers in de mode hebben voortdurend te maken met geheel nieuwe producten waarvan zonder EDI steeds opnieuw de data moeten worden ingevoerd.

FashionUnited gaat voortaan samenwerken met de Nederlandse ondernemersorganisatie voor mode MODINT Behalve financiële ondersteuning van MODINT, levert dit het bedrijf vooral "een definitieve erkenning in Nederland" op, aldus Witteveen.

Het bedrijf, dat in 1998 met een aantal mode-sites begon en twee jaar later de marktplaats startte, verwacht de eerste helft van 2003 break-even te draaien. Het wil geen nadere financiële details geven. Inkomsten haalt FashionUnited vooral uit de marktplaats (waar alleen de leverancier voor betaalt en dat als gratis service aanbiedt aan de retailer) en EDI (waar beide partijen voor betalen). Inmiddels beschikken meer dan vierduizend retailers uit zes landen met een eigen username en password via de marktplaats toegang tot de webshop.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond