Deel dit artikel
-

MoneyView On-Line in zee met Wallstreetweb.nl

Persdienst MoneyView On-Line gaat in samenwerking met Wallstreetweb.nl financiële content verspreiden voor web, wap en sms. Wallstreetweb.nl is een jonge start-up die met name Nederlandstalig nieuws over de Amerikaanse aandelenmarkt verstrekt.

Wallstreetweb.nl is een in 2000 opgezet initiatief van Eclips Ventures. De webredactie verzamelt en produceert financieel nieuws dat weer aan derden wordt geleverd. Volgens directeur en mede-oprichter Tobias Ebbingen trekt de site maandelijks 80.000 unieke bezoekers.

De samenwerking met MoneyView On-Line lag voor de hand, nu de ambitie om een grote financiële portal te worden inmiddels is verlaten. "We haalden tot nu toe onze inkomsten uit sponsorships en de verkoop van advertentieruimte. Nu die markten zijn ingezakt gingen we op zoek naar andere inkomstenbronnen." MoneyView en andere afnemers fungeren als resellers. Wallstreetweb ontvangt een percentage voor elke aangebrachte afnemer.

Volgens hoofdredacteur Alex Ruitenbeek van MoneyView On-Line is Wallstreetweb.nl sterk wat Amerikaans nieuws betreft. "Met name de verslaggeving van Nederlandse AEX-fondsen die ook in de VS actief zijn is erg goed", aldus Ruitenbeek.

Eerder tekende MoneyView On-Line een intentieverklaring met Dow Jones Newswires, één van de grootste leveranciers van financieel nieuws ter wereld. Volgens Ruitenbeek zal een definitieve overeenkomst binnen korte tijd worden getekend. Als de deal doorgaat wordt MoneyView On-Line de Nederlandse tak van Dow Jones Newswires. Het contract met Wallstreetweb wordt in dat geval overgenomen, laat Ebbingen alvast weten.

MoneyView On-Line is voor 50 procent eigendom van PCM Uitgevers. De andere helft is in handen van Jan Riemans, eigenaar van MoneyView Nederland.

Deel dit bericht

3 Reacties

Niek van Dijk

"Jonge startup?" Heb je ook oude startups dan?

Peter

Niek, KPN zou ik in de categorie van oude start-ups willen plaatsen. En is niet Jan Riemens eigenaar van Moneyview Nederland?

Bas van de Haterd

WallstreetWeb eens start up? De site is toch al best lang online hoor. Goede site overigens wel. Maar al lang geen start up meer, tenminste, is afhankelijk van je definitie. Maar dan is het gros van het internet nog start up. Ik dacht dat de journalistieke activiteiten van MoneyView gewoon werden overgenomen door Dow Jones?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond