Deel dit artikel
-

Moxmo-zaak week aangehouden

Het faillissement van Moxmo wordt door de rechter nog een week aangehouden. Dat heeft curator Evert-Jan Boot verklaard tegenover Emerce. Dat betekent dat de directie van de rechter nog een week de tijd krijgt om externe financiering te regelen en daarmee de schuldeisers tevreden te stellen. Lukt dat niet, dan valt op 8 september definitief het doek voor het bedrijf dat is gespecialiseerd in betalen via de mobiele telefoon.

Aanvankelijk zou de rechter zich pas op 29 september over de Moxmo-zaak buigen, maar op verzoek van curator Boot werd de zitting vervroegd. De rechter heeft nu dus bepaald dat het management van Moxmo nog een week de tijd krijgt om alsnog externe financiering te regelen.

“Duidelijk is ondertussen wel dat Moxmo onvoldoende middelen in kas heeft om zelf de schuldeisers te kunnen betalen. Die middelen moeten van buitenaf komen,” zegt Boot die namens Van Rossem Advocaten de zaak afhandelt en het faillissement namens het personeel van Moxmo begin augustus aanvroeg bij de rechter.

De directie van Moxmo verzette zich echter en ging in hoger beroep tegen het faillisement. Hierdoor zou het faillissement alsnog teruggedraaid kunnen worden.  Dat het personeel begin augustus het faillissement aanvroeg, kwam volgens Boot omdat zij niet meer betaald werden.

“De salarissen werden al enige tijd niet meer uitbetaald en dat is op zich al voldoende reden om een faillissement uit te spreken,” zegt Boot. Bij Moxmo stonden op de datum faillissement 3 werknemers op de loon lijst.

Volgens Boot hebben er zich inmiddels diverse partijen voor de failliete boedel van Moxmo gemeld. Maar wie die partijen zijn wilde Boot niet kwijt. Wel dat zij vooralsnog even geduld zullen moeten hebben. Grote vraag is of daar ook financiele instellingen bij zijn. Verder weet Emerce dat er ook een buitenlandse partij is die interesse heeft getoond, maar dat deze zich nog niet heeft gemeld bij de curator.

Moxmo ging eind 2001 van start met een methode om kleine betalingen bij webwinkels mogelijk te maken. Het ontwikkelde een methode om met de mobiele telefoon te betalen, deze 'mobiele portemonnee' is via de website van Moxmo te beheren. De klant kon deze portemonnee opwaarderen vanaf zijn bankrekening. Wie op een site via Moxmo wilde betalen, boekte geld over via zijn mobiele nummer en een persoonlijke Moxmo-pincode.

Sinds de start van Moxmo konden mensen met hun mobiele telefoon betalen bij honderd (online) winkels, waaronder Kadoshop.nl en Belcompany. Bij Moxmo was geen sprake van abonnementsgeld. Ook leek een deal voor sms-diensten met het toenmalige HMG (tegenwoordig RTL Nederland, redactie) voor de talentenshow Idols een belangrijke doorbraak voor Moxmo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond