Deel dit artikel
-

NAIT maakt doorstart

De Nieuw Amsterdam IT Group (NAIT) heeft alsnog een 'cyberangel' gevonden. Het bedrijf dat eind oktober failliet ging kan nu volgens directeur Robert Koumans 'een frisse doorstart zonder ballast' maken. De doorstart is in juridische zin een nieuw bedrijf met een nieuwe naam, NAIT Media Ventures, af te korten als NAIT. Wie de geldschieter is wil Koumans niet zeggen. De NAIT-directeur wil alleen kwijt dat de geldschieter gelooft in de mogelijkheden van het bedrijf om geld te verdienen.

Koumans wijst erop dat NAIT destijds is opgericht zonder externe financiers en in de eerste twee jaar van zijn bestaan gewoon winst heeft gemaakt. NAIT gaat met tien tot twaalf man verder en heeft een aantal opdrachten lopen. "Dat betekent dat we feitelijk vanaf vandaag alweer winst maken", zegt Koumans. Een van de projecten heeft te maken met internetzuilen, maar ook de naam van deze opdrachtgever wil Koumans niet noemen. NAIT gaat binnenkort ook weer personeel aannemen.

Het nieuwe NAIT richt zich niet meer expliciet op breedband en wil "tot de zomer pragmatisch en low-profile te werk gaan". Koumans verwacht veel van de derde generatie wireless (3G, GPRS en UMTS). De websites CabaretWeb, FilmView en RacingInteractive worden weer tot leven gewekt.

Robert Koumans blijft geloven in een combinatie van technologie en content. Hij is het niet eens met eerdere kritiek op de strategie in Emerce. "De strategie was gericht en helder, maar complex en ambitieus", zegt Koumans nu.

Volgens Koumans is het wel degelijk mogelijk met content geld te verdien. "Maar de kosten van redactie moet je vermijden." NAIT werkt aan een project op basis van usergenerated content. Koumans heeft het zelf over een auto portal generator, dat mensen de technologische middelen geeft om zelf interesseportals te laten ontstaan. "Een portal in a box, zeg maar. Wij bepalen niet wat erin komt, dat bepalen bezoekers van de site zelf."

NAIT is al met de ontwikkeling van dat project bezig, maar een lanceerdatum is nog onbekend. "Daar is nog geen pijl op te trekken", zegt Koumans. "Het is ook duur, dus dat is iets om op termijn wel investering voor aan te trekken."

Zie ook: New Amsterdam IT Group is failliet
NAIT ging failliet wegens gebrek aan strategie

Deel dit bericht

6 Reacties

geschokte lezers

Hoezo zonder ballast? Volgens ons is juist de grootste en schuivende ballast in de vorm van Koumans nog steeds aanwezig. Hoe kan het zijn dat na een beproeft falen van Koumans c.s., hij opnieuw het geld van anderen mag misbruiken?? Wellicht is het ontstaan van de nieuwe afkortingen als GPRS, UMTS, RKHNOZ de redding geweest. Nu kan er tenminste weer lucht verkocht worden.

Maarten Roelofs

< t.a.v. "geschokte lezers" >Een bijzonder heftige reactie. Ik ben bang ook zonder gehinderd te zijn door enige kennis van materie. Als je dit soort dingen durft te roepen over iemand die zich allicht niet wil verdedigen tegen dit soort belanchelijke aantijgingen, moet je ook je eigen naam bekend maken. Het zou de kwaliteit van de discussies een stuk verbeteren indien de redactie van emerce geen anonieme reacties meer zou plaatsen. Maarten RoelofsManager Business Developmentilse Media

Martijn de Beijer

Het is wel vreemd dat NAIT een doorstart kan maken, nadat er met een grote knal een einde was gekomen aan NAIT oude vorm (in de lijn van de markt natuurlijk, maar het werd ook tijd voor een serieus beleid, geen Wilde Westen meer). Het lijkt een eenmansactie, waarbij ik me afvraag waar kapitaal deze keer vandaan is gekomen… Degene die me dat kan vertellen, trakteer ik op een goed glas wijn. MartijnIncodex IT Management

Toon den Heijer

Als de lafaards die onder de schuilnaam geschokte lezers allerlei flauwekul brabbelen zich nou eens bekend maakten; je moet wel erg gefrustreerd zijn om zoiets te publiceren.De bekrompenheid om ondernemende mensen die een misser op hun naam hebben staan te veroordelen lijkt niet uit te roeien. Durf en risico nemen leidt niet automatisch tot succes, maar zal ongetwijfeld helpen bij een volgende poging. Succes Robert ! Toon den Heijer

Anouk Hogeveen

Wat een heftige reacties allemaal! Eerlijk gezegd was ik, als voormalig werknemer van NAIT, nauwelijks geschokt over de doorstart. Dat durf en risco alleen niet leiden tot succes, heeft zich bewezen lijkt me. Het zijn echter wel twee belangrijke eigenschappen op weg naar eventueel succes. Dat niet alleen Robert, maar veel andere NAIT-medewerkers dat in zich hadden en hebben blijkt wel uit het feit dat velen met elkaar of individueel succesvol zijn doorgestart of terecht zijn gekomen. Ieder in hun eigen specialisme: Content of techniek. Natuurlijk helpt het als er naast eerder genoemde eigenschappen ook sprake is van voldoende visie (dus niet te veel of te weinig), flexibiliteit en commercieel inzicht. Ik hoop dat Bor (Robert Koumans) een gulle, doch kritische 'cyberangel' heeft getroffen. Bereid is indien nodig op tijd zijn koers bij te stellen. Er valt van alles te zeggen, zeker door mensen die van dichtbij betrokken zijn geweest en mee hebben gewerkt aan een aantal vooruitstrevende projecten, waarbij een sluitend business model de crusiale factor was: aan veerkracht heeft Koumans geen gebrek. Ik drink graag een wijntje met Martijn en Bor mocht de nieuwe NAIT een succes worden Anouk HogeveenCommercieel Directeur Net-Yes

Saskia Boddeke

Wat is er met NAIT gebeurd, is het niet een zachte dood gestorven?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond