Deel dit artikel
-

Nederlands Q-go verkocht aan Amerikaanse club

Het van oorsprong Nederlandse Q-go is voor 34 miljoen dollar verkocht aan een Amerikaans bedrijf. Q-go, leverancier van software waarmee bezoekers van websites vragen kunnen stellen in hun eigen woorden, is verkocht aan het beursgenoteerde RightNow.

De software die Q-go levert, beantwoord vragen op basis van een semantische zoektechnologie. Met de software van Q-go vindt een analyse plaats van een vraag die iemand op een site stelt. Met deze methode kunnen ook ‘niet-standaard gestelde’ en grammaticaal onjuiste vragen worden gekoppeld aan een juist antwoord.
 
Onder meer bedrijven als KLM/AirFrance, ABN Amro, Telefonica en Deutsche Telekom maken gebruik van deze technologie.

De ontwikkeling van Q-go is typerend voor veel Nederlandse internetbedrijven. Na de start kwam er een stevige investering (16,9 miljoen in twee ronden, door onder meer Prime Ventures en KPN Ventures) gevolgd door een ambitieuze groeistrategie, waarna met de terugval van de economie het bedrijf in een diep dal terechtkwam en er een reorganisatie volgde. In 2004 was er weer positief nieuws, de organisatie schreef toen in het vierde kwartaal voor het eerst winst.

Q-go was in 1999 het eerste bedrijf waar investeerder Prime Ventures geld in stak.

Deel dit bericht

1 Reactie

p.kaskens

Ik dacht dat Q-go een gewone online zoekmachine was zoals b.v. soople.nl ,welke inmiddels is opgeheven.Is Q-go ook voor normaal particulier gebruik beschikbaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond