Deel dit artikel
-

Nederlandse farmasite veroordeeld in Duitsland

De rechtbank in Frankfurt heeft gisteren de Nederlandse farmasite 0800DocMorris verboden om nog langer via internet medicijnen in Duitsland te verkopen. De eigenaar van de site, apotheker Jacques Waterval uit Kerkrade, wil nu naar de Europese rechter stappen omdat hij vindt dat de uitspraak in strijd is met Europese regelgeving.

0800DocMorris is in juni dit jaar opgericht en richt zich in drie talen tot Europese kopers van medicijnen. De bedoeling was om eind dit jaar een vaste klantenkring van tienduizend mensen te hebben opgebouwd. Via de site zijn zo'n 1100 farmaproducten te koop.

Handelen in medicijnen via internet is in Duitsland verboden, als gevolg van een verbod om medicijnen via de post te versturen. De Duitse rechter bepaalde dat dit verbod ook geldt voor buitenlandse farmasites.

De Duitse apothekersvereniging ABDA reageert verheugd op de uitspraak. In een persbericht zegt voorzitter Hermann Stefan Keller dat de uitspraak "een overwinning betekent voor de patiënt". Volgens hem blijft met het verbod op handel in medicijnen vanuit het buitenland de veiligheid voor die patiënt gewaarborgd. De Duitse apothekersvereniging stelde in het persbericht dat het van plan is om vanaf nu buitenlandse sites die toch aan Duitse patiënten leveren voor de rechter te dagen.

Apotheker Waterval stelt dat de uitspraak alleen maar bedoeld is om de handel van de Duitse apothekers te beschermen. Hij zei dat hij nu van plan is om naar het Europese hof te stappen omdat hij vindt dat de Duitse wet in strijd is met Europese regelgeving.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond