Deel dit artikel
-

Nedstat haalt drie miljoen euro op

Nedstat heeft 3 miljoen euro opgehaald. Het eigen vermogen is met 1,5 miljoen euro toegenomen door de uitgifte van nieuwe aandelen aan Prime Technology Ventures en bestaande aandeelhouders, waaronder Synergia Capital Partners. Daarnaast verstrekte CenE Bankiers de onderneming een achtergestelde lening van eveneens 1,5 miljoen euro. Met de nieuwe financieringen wil Nedstat de expansiestrategie in Europa verder voortzetten.

Sake Bosch, managing partner van Prime Technology Ventures wordt commissaris van de onderneming. “Wij zijn onder de indruk van de leidende marktpositie die Nedstat binnen Europa heeft gerealiseerd. De prestigieuze lijst van klanten is een krachtig bewijs van de kwaliteit van de producten van Nedstat en de vroege keuze voor het ASP model. Het is onze overtuiging dat Nedstat perfect gepositioneerd is voor de volgende fase van het gebruik van het internet en websites. Hierin zullen steeds hogere eisen worden gesteld aan website analytics”, zegt Bosch.

Nedstat zegt verheugd te zijn over het afsluiten van de nieuwe financieringsronde. “Het betekent een verdere verbetering van onze financiele positie waardoor er weer extra ruimte is gekomen voor onze voortgaande expansie. Daarnaast zijn we blij met Prime Technology Ventures, met name vanwege de kennis over de informatie technologie en internet sectoren. Om dezelfde reden zijn wij ook blij met de komst van Sake Bosch binnen onze raad van commissarissen,” aldus Michael Kinsbergen, algemeen directeur van Nedstat.

Deel dit bericht

6 Reacties

Jos Berends

Op hun website ( http://www.nedstat.com/nl/f22e20p121499_index.htm ) zegt men "Met deze nieuwe financieringen zal Nedstat, dat inmiddels zeven aansluitende kwartalen winstgevend is, haar huidige expansiestrategie in Europa verder voortzetten." maar waarom heb je dan nog geld nodig voor uitbreiding, dan moet je dat toch ook zelf kunnen financieren tenzij die winst maar enkele tientjes is 🙂

Page de Meter

Leuk voor ze…..maar geld krijgen om groter te worden is bij Nedstat niet echt nodig. Wat wel nodig is is dat ze nu echt eens aan product ontwikkeling gaan doen want dat schort er namelijk nogal aan.Groter worden is leuk maar beter worden is nog veel leuker. Ik denk namelijk niet dat de "prestigieuze klanten" van Nedstat anno 2004, bijna 2005, zitten te wachten op een product dat er echt niet uitziet, langzaam werkt, gebruiksonvriendelijk is en ga zo maar door. Er zijn immers andere partijen die wel makkelijk en goed en vooral betrouwbaar werken. Deze partijen zijn veelal ook in Nederland vertegenwoordigd.Voorbeelden zijn: Omniture, WebSideStory, WebTrends Live, FireClicks.

Koos Koets

@page, noem je ook wel producten op die een prijsrange van tientallen malen meer hebben, nedstat is leuk voor een mkb site, meer niet. Daarnaast vind ik de metingen van nedstat nogal vaag, en zoals je al zei: het ziet er niet uit. Je moest eens weten hoeveel lui kicken op mooie shiny grafieken, dan lijkt je product al stuk proffesioneler.

eric van der laan

Ik denk inderdaad dat Nedstat na 8 jaar actief te zijn met website statistieken een paar tientjes winst maakt anders ga je niet aandelen aan anderen geven voor investeringen maar doe je dat gewoon uit de cashflow. Met andere woorden, het gaat dus niet zo goed met nedstat want er zijn al heel wat centjes ingepompt. Als je dan nog niet naar 8 jaar een behoorlijke winst kan maken dan zou ik toch eens overwegen het management te vervangen. Ook omdat het personeelsverloop erg hoog is heb ik gehoord.

ElMariachi

Nedstat is datacapture, -storage en vervolgens de reporting. Dat laatste ziet er inderdaad slecht uit en niet alles is even geavanceerd. Het model gaat op licentie-basis en een data-kosten structuur. Daarnaast is het web-based en dus goedkoop. Page De Meter noemt bedrijven die veel verder gaan dan Nedstat: business web-intelligence tools. Ook die kennen hun beperkingen maar bieden ook veel meer high-end oplossing zoals Koos eerder schetste. Koos vergeet alleen dat Nedstat naast veel MKB klantjes ook een heleboel grote jongens bedient zoals ANWB, Vodafone een dagblad-site en een reeks klinkende namen. Voornamelijk omdat je met Nedstat heel simpel je datacapturing uit besteedt. Vervolgens trek je een csv binnen en integreer je de data in je eigen analyse tool….  Nedstat is een klassiek voorbeeld van KISS. daarom ook veel kans op succes in Europa. Goed account management met een simpel product.  

Jos Berends

@ElMariachi >>> een wel heel simpel product voor een veel te dure prijs!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond