Deel dit artikel
-

Nedstat: omzettoename van 30 procent

De omzet van Nedstat, dat is gespecialiseerd in 'website analytics', is in 2004 gegroeid met 30 procent naar 9 miljoen euro. Ook de winst zou substantieel hoger zijn dan in 2003, maar hoeveel dat is vertelt de onderneming niet. Nedstat zegt inmiddels acht kwartalen achtereen winstgevend te zijn.

Omdat het om voorlopige cijfers gaat, wil Michael Kinsbergen, directeur van Nedstat, nog geen winstcijfer noemen. “Dat doen we pas in april als de cijfers definitief zijn,” zegt hij. Alle Nedstat-kantoren droegen bij aan de omzetgroei. De omzet buiten Nederland steeg tot 40 procent van de totale omzet. In 2003 was dat 34 procent . Het aantal nieuwe klanten voor Sitestat, de belangrijkste inkomstenbron, kwam uit op 201 waarvan 60 in het vierde kwartaal.

Nedstat zal ook in 2005 de organisatie verder uitbreiden en investeren in voortgaande groei. Kinsbergen: “Alles wijst erop dat de markt voor website analytics sterk blijft groeien en geavanceerder wordt. Wij gaan daarom versneld uitbreiden op een aantal terreinen. In de komende zes maanden zullen er 20 mensen bijkomen, voornamelijk in sales- en supportfuncties. Ook zal Nedstat Academy, het instituut dat trainingen verschaft aan onze gebruikers, sterk uitgebreid worden. Daarnaast zullen wij starten met Professional Services, een nieuwe afdeling die onze klanten adviseert over het geavanceerd gebruik van onze producten en de interpretatie van de statistieken.”

Het bedrijf, dat is gespecialiseerd in het leveren van webstatistieken, heeft een aantal grote klanten, waaronder ING, het Ministerie van Buitenlandse Zaken, de Publieke Omroep en Wolters Kluwer, en ook grote internationale klanten zoals Danone, Electrabel, Ernst & Young, Marks & Spencer en Thomas Cook. Het bedrijf heeft 105 medewerkers in dienst en is actief Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

Deel dit bericht

24 Reacties

Roy de Vries - 7 realtime statistics

"Nedstat zal ook in 2005 de organisatie verder uitbreiden en investeren in voortgaande groei." Het is jammer dat Nedstat (vrijwel) alleen nog maar investeert in expansie naar het buitenland en het bedrijf nalaat om de kwaliteit van haar dienstverlening in eigen land verder te verbeteren. Op ondersteuning zitten bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf niet te wachten, dat is echt iets voor de grotere klanten. De gebruikers van Nedstat Pro betalen al jaren lang teveel geld voor te weinig functies. Mvg, Roy de Vries7 realtime statistics  http://www.rtstats.nl

c vd berge

@roy:je statistieken zien er goed uit moet ik zeggen. Ik test het gelijk even uit. Ben benieuwd of deze wat betrouwbaarder zijn dan die van Nedstat. Hoe zij hun statistieken maken is mij eigenlijk nog steeds een raadsel. die stats wijken echt enorm af van mijn andere gegevens (van lycos stats en AdSense stats)

Eric Tjalsma

Hallo Roy, Leuk zo'n gratis advertentie op Emerce als reactie op het Nedstat artikel. Ik heb meteen ook even je site bezocht en zag de vergelijking die je gemaakt heb van jouw produkt met Nedstat. Voor een objectieve vergelijking raad ik toch iedereen aan te gaan naar http://www.tellertest.com en zie daar wie de beste aanbieder van website statistieken is…Geen Nedstat en jij ook niet…

Roy de Vries - 7 realtime statistics

Hey Eric, We hebben maanden geleden al gevraagd om een artikeltje op tellertest.com, maar die mensen hebben het ook druk. Dat artikel komt er dus nog wel. In ieder geval stellen we alvast de beste teller van Nederland aan te bieden, mocht uit de informatie op onze site anders blijken dan horen we dat graag. Natuurlijk plaats ik mijn reactie niet alleen om een inhoudelijke discussie te voeren over de dienstverlening van Nedstat, maar ook om aandacht te vestigen op onze dienstverlening. Maar wat is daar mis mee? Is het door Nedstat naar buiten gebrachte persbericht ook niet één grote advertentie? We maken graag gebruik van elke kans die we krijgen, het is immers een hele opgave om marktaandeel te veroveren van een concurrent die al 8 jaar langer meegaat dan jou. Mvg, Roy de Vries7 realtime statistics http://www.rtstats.nl

ElMariachi

http://www.tellertest.com sorry, maar wat een bagger. Wie zit er achter de tests en hoe worden deze uitgevoerd? Het gaat niet om de 100% accurate teller. Het gaat om de 99,9% accurate teller past bij je rapportagebehoefte en organisatiestructuur.  Nedstat heeft een basic reporting interface en daarmee dus niet userfriendly voor een marketeer. 

Jos Berends

Troy de Vries, Nedstat mag dan wel geen goed product hebben, het straalt wel meer professionaliteit uit dan jouw website, ik zou zeggen kijk eens goed rond hoe het wel moet bij Nedstat, RealTracker, Onestat etc. want anders wordt de voorsprong van de concurrenten op jou nog wel eens meer dan 8 jaar!

Victor Pardaans

Omzetgroei is mooi, er zou echter een onafhankelijk onderzoek moeten komen onder ondernemers wat hun wensen zijn op statistiekenvlak. Het merendeel van ondernemers wil mijns inziens in grote lijnen weten wat er op hun website gebeurt (pure management informatie) en zit niet te wachten op gedetailleerde rapporten. Vaak heeft men hier geen interesse in en ook geen personeel voor om iets met de output te doen. Rapportages zijn nuttig als er iets met de output wordt gedaan.

Jan

Heb je nergens een screenshot van jullie statistieken Roy?In ieder geval ben ik gestopt met Nedstat. Ik had 3 pro pakkettenBij een van die pakkettten kreeg ik een naheffing van maar liefst Eur 788Heb je nl meer bezoek dan 250.000 in een kwartaal, dan dien je 0,30 per 1000 pageviews overschrijding te betalen. Absurd gewoon. Alsof die teller bezine verstookt. En de traffing kan ook niet Eur 788 kosten. Ik ben er mooi mee gestopt. Samen met de licenties en de naheffingen bespaar ik zo een aantal duizend!! euro

G

Troy, Ik heb net een account aangemaakt om te zien wat jullie bieden. (Helaas kon ik geen demo vinden van jullie stats op jullie website) Eerlijk gezegd is de kwaliteit van de interface nogal mager. Ik wacht nog even voordat ik verder ga met testen…

Roy de Vries - 7 realtime statis

Beste mensen, Wij weten ook wel dat er aan de look-and-feel van onze website nog het een en ander mankeert. Het is geen topdesign. Maar geef ons wat tijd, de ontwikkeling van een functioneel product had in de afgelopen maanden prioriteit. We verwachten de site dit voorjaar nog een nieuw kleurtje te kunnen geven. Mvg, Roy de Vries7 realtime statistics  http://www.rtstats.nl

C vd Berge

@roy sorry maar heb je stats er al weer afgegooid.. vond ze vrij beperkt moet ik zeggen Heb nu andere stats (gratis) gevonden die zeeer uitgebreid zijn (compleet met clickpaths etc.): http://www.mvtracker.com  moet zeggen dat deze me zeer goed bevallen.

Jos Berends

RealTracker heeft wel een demo op hun website staan, zie http://web4.realtracker.com/netpoll/stat.asp?id=470&pw=business〈=nl (gevonden op http://business.realtracker.com

Schief

Ga door, ga door. Dit is pas een tellertest. 😉

Victor Pardaans

De suggestie voor http://www.mvtracker.com zal voor sommigen een goede keuze zijn. De rapportagemogelijkheden zijn in ieder geval behoorlijk uitgebreid. Persoonlijk vind ik de interface niet mooi en te druk en hoe zit het met de IP database (herkenning van bedrijven/instellingen e.d. die op je site zijn geweest) ?  

C vd Berge

@Victor ik ben het met je eens dat het even goed kijken en uitzoeken is waar je wat kan vinden.. maar de support is ook nog eens heel goed (en dat voor een gratis service!!)ik had ze namelijk gemaild of je ook de keyword listing per maand zou kunnen bekijken. (nu kan dat alleen per dag)kreeg binnen een paar uur antwoord dat ze dat ergens in de komende dagen zullen implementeren!

Victor Pardaans

Het is voor klanten prettig als support snel wordt gegeven. Dit verhoogt de klanttevredenheid.Het is zeker positief als leveranciers van gratis produkten zo'n snelle (e-mail) support geven. Gebruiken zij de pixelmethodiek en worden codes op nieuwe pagina's automatisch toegevoegd ?

C vd Berge

@victorik zou het eerlijk gezegd niet weten. Ik heb de code in een include gezet die op elke pagina op mijn site gebruikt wordt. Zo wordt ie dus bij mij al aan nieuwe pagina's toegevoegd.

Schief

Het is inderdaad wel vervelend om de tellers van Realtracker en Nedstat te implementeren als er veel pagina's gemeten moeten worden, aangezien elke teller een unieke code heeft. Onestat daarentegen, heeft net als MVTracker (waar ik geen ervaring mee heb) één code voor alle pagina's. Inderdaad even in een include zetten en klaar. Absoluut voordeel. Iemand ervaring met Websidestory? Geen Nederlandse speler, maar ook erg uitgebreide rapportages, schijnt.

Peter Emonds

@Schief – RealTracker biedt ook een unieke code die je in alle pagina's kunt plaatsen zodat je helemaal geen code per pagina hoeft op te vragen of aan moet maken!

Johan de Vries

@SchiefBij http://www.Onestat.com hoef je ook maar 1 code te plaatsen om alle pagina's te meten en is ook in het Nederlands beschikbaar en is als beste door tellertest getest. Gebruik hem zelf nu al jaren en ben er erg te vreden over. Je ziet toch vaak tellers komen en gaan en maar een paar bedrijven zoals Nedstat en OneStat lukt het om het langer vol te houden. O ja ging dit artikel trouwens niet over Nedstat. Het begint een beetje off topic te worden.

Schief

@ Peter – Dat is nieuw voor me, zal weer eens inloggen op een van de accounts.@ Johan – Onestat had ik in dat kader ook genoemd, ja. En niet echt off-topic, is toch een relatief klein segment waarin Nedstat zich begeeft.

Jos

@Jan en anderen.Is er een betaalbaar alternatief voor een site met veel pageviews (geen adult)? Bij Nedstat betaal je inderdaad teveel als je over de limiet heengaat.

Johan de Vries

@JosOneStat is meestal 50-70% goedkoper dan NedStat en ze zijn ook een stuk flexibeler als je over je limiet heengaat. Daarnaast zijn hun statistieken ook nog eens uitgebreider en betrouwbaarder.

Gary

@ Jos – Probeer de Realtracker eens, is goedkoop en betrouwbaar. Een asp teller lijkt me in elk geval beter dan een html teller.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond