Deel dit artikel
-

Netflix en TiVo mikken op samenwerking

Netflix en TiVo gaan waarschijnlijk samenwerken. Dat meldt Newsweek. Het gaat om een video on demand-achtige dienst. Bedoeling is dat de dvd's die Netflix normaal gesproken verzendt per post nu rechtstreeks de huiskamer binnen gaan komen via TiVo. De samenwerking wordt waarschijnlijk binnen een paar weken officieel aangekondigd.

Dat Netflix met TiVo (maker van persoonlijke videorecorders, redactie) gaat samenwerken is geen grote verrassing. Eerder gaf het bedrijf al aan dat het naast dvd-verhuur ook video on demand-actige diensten wilde gaan bieden. De plannen van de twee worden deze week onthuld in Newsweek. Mensen die en een TiVo hebben en al dvd's huren bij Netflix kunnen hun Netflix dvd's straks gewoon downloaden om deze vervolgens via TiVo af te spelen op televisie. Volgens Newsweek wilden noch TiVo noch Netflix bevestigen dat ze inderdaad aan een deal werken. Helemaal zeker is de samenwerking dus nog niet. Insiders zeggen echter dat de deal deze week waarschijnlijk nog beklonken wordt.

Vooral TiVo werkt sinds begin dit jaar al toe naar een video on demand achtige dienst. Toen kocht het Strangeberry, een kleine start up, waar de Nederlander Arthur van Hoff de scepter zwaaide. TiVo heeft momenteel namelijk te kampen met  flinke concurrentie van bedrijven als Comcast en EchoStar. Die maken vrijwel identieke software als TiVo en pluggen de software in hun kabelkastjes en set-top boxes. Bovendien wordt de software gratis weggegeven aan klanten. De Strangeberry-software stelt TiVo-gebruikers in staat om digitale content (films en muziek) rechtstreeks van het internet af te halen. Uitgangspunt is dat het modem dat wordt gebruikt om te internetten de films en muziek dus direct doorheeft aan het TiVo-kastje.

Ook voor Netflix geldt dat het al veel langer video on demand wil aanbieden. In een eerder interview met Newsweek zei Reed Hastings, de baas van Netflix, al dat  Netflix van plan was om uiteindelijk de meeste films te verhuren via internet. “We hebben het bedrijf immers Netflix genoemd en niet DVD per Post,” zo zei hij bij die gelegenheid. Door met TiVo samen te werken (TiVo’s hoogste man Mike Ramsay is ook commissaris bij Netflix, redactie) zou Netflix de concurrentie (traditionele retailers als Wal-Mart en Blockbuster) opnieuw een gevoelige klap toe kunnen brengen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond