Deel dit artikel
-

Nettoverlies van 1,8 miljard dollar voor Ariba

Ariba , leverancier van business-to-business e-commercesoftware, heeft een slecht kwartaal achter de rug. Het bedrijf leed een nettoverlies van 1,8 miljard dollar, oftewel 7,60 dollar per aandeel. De omzet steeg wel sterk ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar, maar bleef toch achter bij de verwachtingen.

Het grote nettoverlies wordt veroorzaakt door een afschrijving op goodwill van 1,4 miljard dollar. Het gaat hierbij om een overname die Ariba heeft gedaan, maar om welk bedrijf het gaat maakte Ariba niet bekend. Verder zijn er ook kosten van 33,6 miljoen dollar in opgenomen die verbonden zijn aan de mislukte overname van Agile Software. Zonder dergelijke extra kosten komt Ariba uit op een verlies van 48,3 miljoen dollar, wat neerkomt op twintig dollarcent per aandeel.

De omzet van het bedrijf steeg wel sterk ten opzichte van de eerste drie maanden van vorig jaar. In de eerste drie maanden van 2000 bedroeg de omzet veeertig miljoen dollar. In het eerste kwartaal van dit jaar was dit gestegen tot 90,7 miljoen dollar. Analisten hadden eerder voorspeld dat Ariba het afgelopen kwartaal een omzet zou behalen van 109 miljoen dollar, aldus de 'barometer' First Call. Er werden ook aanzienlijk hogere verwachtingen genoemd, zoals 170 miljoen dollar.

Begin april waarschuwde Ariba al voor een tegenvallende omzet. Het bedrijf maakte toen bekend dat het 700 personeelsleden zou ontslaan. Bovendien werd toen ook de overname van Agile Software stopgezet, deze was in januari aangekondigd en zou Ariba 2,4 miljard dollar kosten. "De teruggang van de economie en de technologiesector is veel dramatischer dan we eerst hadden verwacht", verklaarde CEO Keith Krach toen. "Aan het eind van het kwartaal kregen we te maken met een onverwachte terugval in het aantal gesloten deals." Het aandeel Ariba daalde daarop vijftien procent tot een koers van 6,50 dollar. Zes maanden daarvoor noteerde het nog een koers rond de 170 dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond