Deel dit artikel
-

Netvibes zet in op mobiel

Persoonlijke startpagina’s als iGoogle en Netvibes zijn in opkomst. Netvibes zet nu flink in op de mobiele telefoon.

Het Franse Netvibes heeft een nieuwe mobiele versie van haar persoonlijke startpagina gelanceerd. Netvibes kwam eerder dit jaar al met een versie voor de mobiele telefoon, maar die vertoonde nog veel mankementen, en bood veel  minder mogelijkheden dan de persoonlijke startpagina op het 'vaste' internet.

Nu komt Netvibes, dat aanzienlijk minder gebruikers dan iGoogle heeft, met een mobiele versie (m.netvibes.com) die in de basis wél dezelfde mogelijkheden heeft als op het ‘vaste internet'. De gebruikerservaring is nog niet perfect: sommige gebruikers zeggen dat sommige widgets (met veel grafische elementen) niet goed zichtbaar zijn.

Netvibes heeft ook een mobiele site voor iPhone-gebruikers gelanceerd. Op de iPhone zou Netvibes er beter uit zien, melden gebruikers. Iphone.netvibes.com.

Met Netvibes kunnen internetters eenvoudig een gepersonaliseerde website maken. Een site is opgebouwd uit tabs (pages) die zijn onderverdeeld in modules. Gebruikers kunnen naar keuze voorgeselecteerde of externe modules toevoegen, met daarin feeds en widgets. Netvibes heeft een voorselectie gemaakt met modules van onder meer Flickr, Twitter, YouTube, Hotmail en een groot aantal nieuwsmedia.

Netvibes heeft wereldwijd meer dan tien miljoen gebruikers (iGoogle zou tientallen miljoenen gebruikers hebben). De dienst werd eind 2005 gelanceerd. Andere partijen die gepersonaliseerde homepages aanbieden zijn onder meer Google, Microsoft en Yahoo.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond