Deel dit artikel
-

Newconomy moet meer ICT-fonds worden

Newconomy gaat in ICT. Het fonds moet uitgebreid worden met meer technologiebedrijven, en dat moet bereikt worden met het toevoegen van strategische partners en geldschieters, om uit te komen op een fonds van honderd miljoen euro. Voorlopig blijft Maurice de Hond aan boord als enig bestuurder, in ieder geval tot de aandeelhoudersvergadering van 9 mei.

Afgelopen week werden er gesprekken gevoerd met twee potentiële strategische partners, maar op het laatste moment bleef een akkoord uit. Volgens de betrokkenen kwamen de partijen er niet uit vanwege onenigheid over de waardering van Wish/Noknok. Binnenkort hoopt Kees Scholtes, die is aangesteld als directeur herstructurering, wel de benodigde overeeenkomsten bekend te maken. Voorlopig blijft het schimmig hoe de provider gewaardeerd wordt, en dat is tegen het zere been van VEB-voorzitter Peter Paul de Vries. Hij ziet de mededeling over Wish als een verkapte winstwaarschuwing. "Hier moet duidelijkheid over zijn. Nu is het een puzzel."
Het bedrag van zestig miljoen euro dat zaterdag in het Financieele Dagblad genoemd werd voor de redding van Newconomy, is volgens Scholtes uit de lucht gegrepen. "Dat is helemaal niet geverifieerd door de redactie."

Maurice de Hond, op de persconferentie broederlijk naast Pieter van Hoogstraten, was bij zijn terugkeer onaangenaam verrast dat er nog geen getekende Letter of Intent ligt. "Maar dat is niet de schuld van Kees Scholtes. Hij heeft er alles aan gedaan." Zelf heeft De Hond ook contact gehad met allerlei plannenmakers voor de onderneming. "In deze positie krijg je nu eenmaal veel mensen op je af." Of er binnen Newconomy nog gesproken wordt over het plan van ondernemer Jules van der Vegt, bleef onduidelijk. Van der Vegt zegt een plan klaar te hebben liggen. Eerder voerde hij al onderhandelingen met de vertrekkende Van Hoogstraten.

De plannen worden 9 mei aan de algemene aandeelhoudersvergadering voorgelegd, waarna geoordeeld zal worden over degenen die het bedrijf gaan besturen. Oscar Appeldoorn, de opgestapte bestuurder, praat nu met Newconomy over een terugkeer. Ruud Smeets, het derde lid van de RvC, was niet bereikbaar. Tijdens de persconferentie gisteren stelde Van Hoogstraten nog dat Smeets en Appeldoorn niet zouden terugkeren.

De zaak Yooz.com

Vandaag komt ook het Ernst & Young – rapport over Yooz.com uit. Bij deze Newconomy-onderneming werden enige tijd terug de bestuurders geschorst . In het onderzoek komen onder meer de rol van Pieter van Hoogstraten en de bestuurders naar voren. Van Hoogstraten zou Newconomy gepusht hebben om te investeren, maar ook Maurice de Hond ontkent dat nu. Van Hoogstraten zegt zelf schoon uit het onderzoek te komen. De bestuurders schijnen wel hard aangepakt te worden. De Hond, commissaris bij Yooz, denkt niet dat het doek is gevallen voor het e-learningbedrijf. "Ze hebben Elsevier Training ook overgenomen, en dat is een gezond, winstmakend bedrijf."

Zie ook:
De Hond keert terug bij Newconomy, Van Hoogstraten vertrekt
Newconomy haalt deadline niet

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond