Deel dit artikel
-

Newconomy stelt inschrijving uit

Newconomy stelt de inschrijving die vandaag zou beginnen tot nader order uit. Als reden geeft CEO Maurice De Hond de hectiek op de aandelenmarkten. Gisteren daalde de Nasdaq met 13%, om later op de dag weer te stijgen en uiteindelijk op 1% lager te sluiten.

Uit de pre-marketing periode is volgens De Hond gebleken dat grote beleggers positief staan tegenover Newconomy. Vandaag zou voorbeurs de prijsrange bekend worden gemaakt. Gisterenavond omstreeks 2200 uur is er in overleg met de begeleidende bank ABN AMRO Rothschild besloten om de inschrijving uit te stellen.

De Hond: "Je weet niet hoe beleggers gaan reageren op die grote koersschommelingen. Je kunt ze ook niet 's nachts uit bed gaan bellen. We willen geen onnodige risico's lopen. De komende dagen gaan we weer praten. Als blijkt dat hun houding niet veranderd is kunnen we in enkele dagen de inschrijving alsnog openen. Een scherpe koersdaling vlak na introductie zou onze goede naam te grabbel gooien. Om wel te beginnen met de inschrijving en pas vlak voor introductie ons terug te trekken zou nog schadelijker zijn: dan zou het lijken alsof het aan de inschrijving ligt."

Deel dit bericht

2 Reacties

Leen van Wuicken

Hun website is overigens ook nog eens zo lek als een mandje. Zie op {WebWereld ; http://www.webwereld.nl/nieuws/dysta/index.phtml?nummer=4139 } Groet, Leen van Wuicken

td

Dit uitstel is, gezien de markt en met name de ontwikkelingen bij WOL en Via,niet anders dan terecht. Ik denk zelfs dat dit uitstel weleens tot afstel zoukunnen leiden, daar deze club niets anders is dan een soort holdingmet allerlei half-affe produkten. In 1999 winst rapporteren doorherwaarderingen van nog niet verhandelbare aandelen is ookwat raar; voor "incourante" voorraad (en dat is het) , geldt waarderingtegen inkoop of "lagere marktwaarde", niet andersom. Straks lancerenze nog "negatieve winst" i.p.v. verlies.Ik hoop alleen dat Maurice snel die bridge loan van Rothschild die voor Wish is gebruiktkan terugbetalen (ook zonder eigen IPO) anders is het met Newconomy ooksnel weer gebeurd !

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond