Deel dit artikel
-

Newconomy zet eerste stap op Europese markt

Om een Europees netwerk neer te kunnen zetten, heeft Newconomy een belang van 12 procent in de Franse investeerder Apollo Invest genomen. Het is de eerste opzet om tot een Europees netwerk te komen. Newconomy heeft het recht om een groter aandeel van Apollo te kopen. Binnenkort moeten ook de eerste 'Network hubs' in andere landen opgestart worden.

De twee partijen maken niet bekend hoeveel er voor het aandeel in Apollo betaald is, om de marktwaarde van de Franse investeerder niet prijs te geven. De deal is in ieder geval met cash geld voldaan. "We bekijken nu eerst wat ze gaan doen met het geld dat we aan ze hebben overgemaakt. Bevalt dat, dan hebben we het recht om er nog een deel te kopen," zegt Ruud Smeets, CCO van Newconomy.

Apollo Invest heeft een portfolio van een twintigtal bedrijven, waarvan er drie beursgenoteerd zijn. Volgens Smeets vertoont het portfolio raakvlakken met dat van Newconomy. "Wij hebben met een aantal partijen gesproken, en de eerste contacten tussen onze bedijven en die van hen zijn ook al gelegd", zegt Smeets.

Binnen afzienbare tijd moeten ook de eerste Network hubs in een aantal Europese steden geopend worden. Het gaat hier om kantoren waar Newconomy-partners intrekken, om zo gezamenlijk een buitenlandse markt te betreden. Wanneer er verdere Europese uitbreidingen komen, is nog niet bekend. Smeets: "We willen zeker internationaliseren, maar we kijken eerst hoe deze overeenkomst uitpakt."

Apollo is opgericht door Laurent Asscher (CEO) en Herve Giaoui (president), die ook aan de basis van Universal Netcom, het latere LibertySurf hebben gestaan, en heeft 40 Franse captains of industry als investeerder.

Deel dit bericht

3 Reacties

Xanax

Dat er niet bekend wordt gemaakt hoeveel voor het aandeel in Apollo Invest is betaald, komt op mij vreemd over. Ook Apollo heeft een portefeuille van belangen in bedrijfjes, dus het argument dat je de concurrentie een handje helpt door te laten zien welke onderdelen veel waard zijn gaat niet meer op.Natuurlijk kunnen we door bekendmaking van het volgende kwartaalresultaat het belang in Apollo makkelijk afleiden.Vanwaar dat geheimzinnige gedoe? Wil Newconomy haar 'emissieklimaat' soms niet verstoren?Het lijkt er alweer op dat webwatch kritiekloos persberichten van Newconomy overneemt.Hoe is overigens te verklaren dat de url http://www.webwatch.nl nog steeds op naam van View/ture BV (lees: Maurice de Hond) staat?

Oscar Kneppers, Uitgever Emerce

Als antwoord op de laatste zin in bovenstaande reactie nog even dit:Er blijkt bij enkele lezers nog altijd wat verwarring te bestaan rondom het eigendom van deze website http://www.emerce.nl. Emerce BV is een 100% dochter van uitgeverij Iconomy Publishers BV die in 1997 werd opgericht door mijzelf. Ik ben 100 % eigenaar van Iconomy Publishers -en daarmee ook van Emerce- ondanks de begrijpelijke naamsverhaspeling met het twee jaar later opgerichte Newconomy -voorheen ICOM. De url webwatch staat op naam van Maurice de Hond omdat wij (Emerce) bij de overname van de WEBSITE WebWatch van Icom (nu dus Newconomy) hebben besloten de merknaam webwatch niet te willen gebruiken. Dat die naam hier en daar op onze website nog opduikt heeft een louter technische oorzaak. In andere gevallen is het gehandhaafd om onze lezers uit het WebWatch-tijdperk niet van het kastje naar de muur te sturen. Kortom: Emerce en Iconomy Publishers hebben wat betreft eigendom NIETS met Newconomy, Maurice de Hond, View/Ture of Icom te maken.

Ruud Smeets

Ik kan dit volledig bevestigen. Ruud Smeets, Chief Commercial Officer.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond