Deel dit artikel
-

Newsgator lanceert pc-onafhankelijke RSS-dienst

Newsgator introduceert een dienst om abonnementen op RSS-feeds onafhankelijk van een computer op te slaan, zodat een gebruiker maar een keer zijn instellingen hoeft op te geven. Yahoo lijkt intussen bezig te zijn om een RSS-reader aan MyYahoo toe te voegen.

RSS is XML-formaat waarmee informatie van bijvoorbeeld nieuwssites makkelijk is te verspreiden. Gebruikers kunnen zich 'abonneren' op een feed, waardoor ze in een daartoe geschikte RSS-reader de koppen en intro's van de nieuwste berichten te zien krijgen. Inmiddels zijn er duizenden feeds beschikbaar.

Newsgator biedt een RSS- reader voor Outlook 2000, waarbij de newsfeeds als mapjes tussen de e-mailmapjes staan. Newsgator zegt dat haar nieuwe dienst ervoor zorgt dat een gebruiker niet op elke pc waarmee hij werkt, bijvoorbeeld thuis en op het werk, zijn RSS-reader opnieuw hoeft in te stellen. De NewsGator Online Services zouden ervoor zorgen dat de RSS-abonnementen steeds gesynchroniseerd worden. Verder zou de dienst mogelijkheden bieden om RSS-feeds te lezen in een webbrowser, alle mogelijke e-mail POP-clients en mobiele telefoons en PDA's die HTML ondersteunen. De dienst gaat 5,95 dollar per maand kosten.

Overigens bestaan er al webbased RSS-aggregators, waarbij de gebruiker via het web zijn feeds kan benaderen, en daarmee dus ook niet afhankelijk is van een specifieke tool op een pc. Bloglines.com is daarvan een voorbeeld.

Tegelijkertijd circuleert het gerucht dat Yahoo een RSS-reader in MyYahoo gaat inbouwen. Volgens Internetnews.com hebben Yahoo-insiders verklaard datb er inderdaad gewerkt wordt aan zo'n module, die ergens de komende maanden gelanceerd zou moeten worden. Het zou voor het eerst zijn dat Yahoo daarmee ook content van buiten haar eigen netwerk en partners toelaat. Internetnews.com vraagt zich af wat de businessratio daarvan is, aangezien Yahoo sterk afhankelijk is van advertising.

Deel dit bericht

2 Reacties

Trinity

Ook leuk is de rss zoekmachine FEEDSTER.com. Zeker een bezoekje waard :) gr. Trinity

SWH

Leuk initiatief! Elk initiatief wat wordt ondernomen om online rss newsreaders te 'promoten' wordt door ons enthousiast toegejuicht.  Wilde er echter graag bij vermelden dat veel partijen neigen om iedere keer te proberen 'het wiel opnieuw uit te vinden'.  Er zijn reeds diverse (dedicated) soortegelijke initiatieven pc-onafhankelijke online rss newsreaders beschikbaar. Eén hiervan is bijvoorbeeld een door ons recent gelanceerd initiatief 'MyChannelMinds.com – http://www.mychannelminds.com.- met een 100% focus op IT & Telecoms. Daarbij komt, waarom zou een consument moeten betalen voor content? Is het niet normaal dat een ieder toegang zou moeten hebben tot desgewenste informatie, speciaal wanneer je spreekt over content syndicatie dmv RSS/XML feeds en het aanbieden hiervan voor non-commercieel gebruik.  Een andere stelling: Het is aan de publisher om op een andere wijze inkomsten te genereren, misschien door wat meer creativiteit en value adding services, en niet door het vragen van subscription fees.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond