Deel dit artikel
-

Nieuw management redt Tornado Insider

Tornado Insider heeft sinds deze week een nieuw managementteam. Het pan-Europese e-businesstijdschrift en mediabedrijf heeft de laatste maanden moeite gehad het hoofd boven water te houden.

Woensdag werd de nieuwe directie in het Gorillaparkgebouw aan het personeel voorgesteld. Ron Groen vervangt John Wilson als CEO. Marcel Karssen neemt de plaats over van CFO Michael van Es. Volgens Gorillapark-woordvoerder Bob Sterling hebben Wilson en Van Es inmiddels elders werk gevonden.

Marcel Karssen heeft ooit als CFO gewerkt bij Prolin, het softwarebedrijf waarmee Jeroen Mol multimiljonair is geworden. Jeroen Mol is oprichter van Tornado Insider en Gorillapark.

Groen en Karssen zijn afkomstig van adviesbureau Augmentics. In mei voerde Augmentics voor Tornado Insider bij een mogelijk over te nemen bedrijf een due dilligence-onderzoek uit. "Het leek een opportunity, maar het bleek het niet te zijn", zegt Ron Groen. Dat bedrijf is uiteindelijk naar een andere partij gegaan. Groen en Sterling willen de namen van de betrokken bedrijven niet noemen.

Ron Groen was vervolgens betrokken bij een sales en marketing-project binnen Tornado Insider rond researchproducten. Daar raakte hij overtuigd van de mogelijkheden van Tornado Insider, met name van research en evenementen. Om het bedrijf voort te zetten zijn Groen en Karssen in gesprek met mogelijke investeerders, volgens Groen "één gecommitteerde partij en een behoorlijk aantal serieuze kandidaten".

De nieuwe financiering zou binnen zes weken rond kunnen zijn. "Ik denk dat wij de financieringsronde waar we nu mee bezig zijn samen met Jeroen Mol kunnen afronden en dan de opportunity uit Tornado Insider kunnen halen die daar in zit", zegt Marcel Karssen. "Als we over die eerste hobbel heen komen en die financieringsronde rond krijgen, hebben we een hele goede toekomst voor ons."

De kans dat het niet lukt schat Karssen op minder dan vijftig procent, maar als het niet lukt ziet het er slecht uit voor Tornado Insider. "Er moet absoluut financiering bij komen, dat is zeker." De managementwissel heeft dan ook veel van een reddingsoperatie. Ron Groen noemt dat een verkeerde kwalificatie. "Het is een management buy-in op een moment dat het financieel moeilijk is. We hebben die funding echt nodig om naar het volgende niveau te groeien." Marcel Karssen heeft er alle vertrouwen in. "We zien meer opportunity dan risico."

Deel dit bericht

3 Reacties

volgt nog

Je zou denken dat alle oud prolin medewerkers inmiddels al bij Tornado insider of Gorillapark aan het werk waren, maar het bleek toch nog mogelijk er een van buiten te vinden. Waar hebben we die gezellige onderonsjes meer gezien en hoe liep dat ook alweer af? Oh ja, Newconomy. Ik wens de heren veel succes me deze nieuwe job, ze zullen het nodig hebben.

Dick

Ik zou het bijzonder jammer vinden als Tornado Insider zou sneuvelen. Erg goed blad en goed research. Ook altijd bewondering voor de Europese focus. Zijn toch maar weinig bedrijven en media die dat zo goed doen. Ik wens het nieuwe management dan ook alle succes toe.

Jorj X. McKie

Getuige het aantal reacties op dit artikel is men inmiddels opgehouden met alle leedvermaak en is het besef doorgedrongen dat de bodem van deze markt nog niet in zicht is. Daar worden we met z'n allen even stil van. Famous last words: ?It ain't over 'til it's over!? Of misschien moeten we toch weer aandelen Newconomy gaan kopen?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond