Deel dit artikel
-

Nieuwe aandelenplaatsing Google

Google gaat 14 miljoen nieuwe aandelen uitgeven in de hoop miljard dollar op te halen. Dat geld zal met name gebruikt worden om de oorlogskas van Google te vergroten. Analisten gaan ervan uit dat Google het geld gaat gebruiken om overnames te doen. Daarbij zou het zoekmachinebedrijf met name naar China kijken.

Dat Google vooral naar China kijkt is niet verwonderlijk. Vorige week maakte Yahoo nog bekend dat het een 40 procent's belang had genomen in Alibaba voor een bedrag van 1 miljard dollar. Ook was de beursgang van de Chinese zoekmachine Baidu een groot succes. Google ondernam eerder pogingen om een belang te nemen in Baidu.

Google wil in totaal 3,3 miljard euro ophalen om zijn oorlogskas te versterken. Het bedrijf zegt nu nog geen overnamekandidaten op het oog te hebben , maar analist Lauren Rich van Merrill Lynch suggereert dat Google Baidu wel eens op het oog zou kunnen hebben. Baidu steeg op de eerste dag dat het zijn notering aan de Nasdaq steeg met maar liefst 350 procent.

Het is bijna een jaar geleden Dat Google naar de beurs ging. Toen haalde het 1,7 miljard dollar op en gingen er bijna 20 miljoen aandelen naar de beurs. Sinds de beursgang is Google flink wat meer waard geworden. Google zelf wilde verder niet ingaan op vragen rondom de nieuwe aandelenplaatsing. “Het SEC-document spreek voor zich,” aldus Google woordvoerder David Kroder. Analisten vragen zich af of Google zijn eigen agressieve groeitempo nog wel bij kan benen. Ook merken ze op dat de concurrentie met Yahoo en MSN nog steeds moordend is.

Deel dit bericht

1 Reactie

Bas van der Krogt

Wat is er met de vorige 1,7 miljard gebeurd? Een bedrijf als Google moet met een stijgende koers toch overnames goedkoper kunnen bekostigen met eigen aandelen lijkt mij.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond