Deel dit artikel
-

Nieuwe betaalkaart gericht op websurfers

Onlangs introduceerde American Express de Blue Card in Nederland. Met een aparte site , samenwerking met ISP World Online en een promotiecampagne hoopt de kredietkaartgigant een jongere doelgroep aan te boren. Jean-Luc Nocart van American Express denkt dat Nederlandse websurfers best met een kaart willen afrekenen.

Leden van Blue Card krijgen via ISP World Online onbeperkt toegang tot Internet en e-mail. Daarnaast is er een Blue Site gelanceerd, met informatie over de betaalkaart en speciale aanbiedingen. In de toekomst kunnen klanten daar een rekening-uitreksel krijgen. Houders van een Blue Card kunnen verder meedoen aan Membership Rewards, het loyaliteitsprogramma van American Express, waarmee zij kunnen sparen voor producten en diensten, die op de Blue Site zijn te vinden. Gebruikers van de Blue Card betalen jaarlijks fl. 55,-.

In Nederland prefereren de meeste e-shoppers nog de ouderwetse acceptgiro of rembours-betaling boven de creditcard. Jean-Luc Nocart, Vice President Card Services Group & Country Manager Benelux van American Express, denkt dat de Blue Card dat gedrag zou kunnen veranderen. 'De Blue Card is geen creditcard maar een charge-card, waarbij aan het einde van de maand de afrekening volgt. De Nederlander wil zulke controle kunnen uitoefenen. Verder heeft American Express alle maatregelen genomen om de kaart zo veilig mogelijk te maken voor internetbetalingen. Zo is deze beveiligd met SSL.'

Om de kaart aan de man te brengen, doet American Express veel aan online promotie. Nocart: 'In samenwerking met World Online houden we specifieke campagnes op hun site en via e-mail. Daarnaast gaan we aan direct mail en direct sales doen. De online promotie gaat via Netgate .'

Met de introductie van de Blue Card hoopt American Express een jonge, dynamische doelgroep aan te trekken in de leeftijd van 27 tot 35 jaar. Eerder werd de betaalkaart geïntroduceerd in Australië, Taiwan, Italië, Japan, Brazilië, Canada, Duitsland, Singapore, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Volgens Nocart zal de kaart binnenkort ook in België worden geïntroduceerd.

Deel dit bericht

8 Reacties

P de Vries

Wat een grap zo'n "cash-card" het is geen creditcard maar kost evenveelhoeveel jongeren hebben een inkomen van ƒ50.000,-?Geen eigen risico bij verlies, diefstal, fraude meld men maar in de algemene voorwaarden staat een eigen risico van ƒ100,- per gebeurtenisEn veilig??? waarom berekend American Express de internet winkeliers dan meer provisie dan "gewone winkeliers?

W.H. Boer

Waarom de internetter weer proberen geld uit zijn zak te kloppen met een zogenaamde veilige kaart. Wel met de kosten van FL 55,00 per jaar.Laten we toch ook eens goed kijken naar I-Pay met SET dit is ook een goed systeem en dat kost niks extra's. Informeer maar bij de POstbank en/of I-Pay in Utrecht dan kan men alle info krijgen die men wil. En ook de Free Record shop doet hierin mee alsmede nog veel meer zaken.Met I-Pay metSET heb je alles zelf in de hand.

Patrick

Typisch Nederlands om weer direct zo afkeurend te reageren.

R.Reynierse

de zoveelste kaart.Nederland maakt massaal gebruik van pinpas en creditcard.De chipknip blijkt een flop… laten we er nog een kaarttegenaan gooien ja. Lijkt me geweldig! NOT. 

M. de Roos, namens American Express

De nieuwe Blue Card van American Express is helemaal afgestemd op de financiële en lifestyle behoeften van consumenten van 27 tot 35 jaar. Zij hechten veel waarde aan goede service, reizen graag, houden van winkelen en van uit eten gaan. Bovendien maakt deze generatie veelvuldig gebruik van Internet, wat we Blue Card houders dan ook gratis aanbieden. In de toekomst kun je ook je rekeningoverzicht via Internet opvragen. Aan de Blue Card is een loyaliteitsprogramma gekoppeld, waarmee je beloond wordt voor je uitgaven. Alle aankopen zijn 90 dagen verzekerd tegen diefstal en verlies. Als Blue Card Member kun je ook nog profiteren van speciale aanbiedingen en kortingen op cd's. En er is geen enkel eigen risico bij verlies, diefstal of frauduleus gebruik van de Kaart. Met deze Kaart maken wij de services van American Express toegankelijk voor een breder publiek.

E. de Vries

ik hoop dat er voldoende onderzoek is gedaan naar de veiligheid van zo'n kaart. Maar het is natuurlijk een goed idee om een maandelijkse afrekening te sturen, zodat je alles zelf in de hand hebt. Ik denk dat je het kunt vergelijken met pinnen: om de zoveel tijd krijg je een afschrift om te controleren wat er is bij- en afgeschreven. Natuurlijk is het weer typisch Nederlands om te gaan zeuren over die f 55,– per jaar, wat is dat nou per maand? Precies, nog minder dan f5,– (tja, als je daar twintig minuten hard voor moet werken, dan is dat natuurlijk veel he. Als je open staat voor nieuwe ideeën op het internetgebeuren, dan klaag je daar niet over). Okee, als er soortgelijke systemen zijn die niets kosten, ben ik niet beroerd om die te gebruiken, mits ze veilig zijn. E. de Vries 

Rudy

eCommerce is the delivery channel of the future. Like all trend-setting innovations, however, it runs into teething troubles in its infancy – problems that can represent obstacles to the large-scale success of the system. Which is why choosing the right payment system from the word go is critical to the success of online business.Successful eCommerce must quickly find an answer to the question of which is the right payment system: Fortunately, the answer is simple: the WIRE CARD system. WIRE CARD is the world's first absolutely secure payment system for credit card transactions in open networks. At WIRE CARD, having even the most sensitive data transmitted securely in a matter of seconds is business as usual. If you want, we can even handle all your payment processing needs for you – from plausibility checks through to the transfer of money to your account. Feel free to browse around and find out for yourself. 

A.T. Rey

Wat ik graag zou willen zien is een overzicht van alle betalingsvormen op het internet op een rijtje. E-Commerce valt of staat met een goede online betalingssysteem waarbij gemak voorop staat. Welke is de beste?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond