Deel dit artikel
-

Nieuwe entertainmentsite iCast biedt persoonlijke content

De entertainment-economie begint langzaamaan zichtbaar te worden. Deze week is iCast van start gegaan, een do-it-yourself site voor film en muziek. Artiesten kunnen hier met behulp van de iCast-speler zelf hun eigen content plaatsen.

De site ligt hiermee in het verlengde van de muzieksites, zoals Mp3.com en The Music Channel die deze vorm van contentplaatsing al langer aanbieden.

'We leggen de entertainment in handen van de gebruiker', zegt iCast in een persbericht. De site, die zichzelf 'Personal.Entertainment.Machine' noemt, ziet er redelijk modern uit, en opent met interviews en recensies van films en cd's. Daarnaast kunnen leden gebruik maken van de publish-gereedschappen en de content van iCast. Het is de bedoeling dat er communities gevormd gaan worden.
Voor het bekijken van de verschillende soorten entertainment is het wel noodzakelijk om de iCaster te downloaden. Hiermee kan de gebruiker dan ook chatten en berichten sturen.

De komst van iCast past in de groei van entertainment op het web. Content die tot nu toe alleen geschikt was voor 'ouderwetse' media als televisie en radio. ICast volgt de trend van gepersonificeerde multimedia content.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond