Deel dit artikel
-

Nieuwe organisatie werkt aan standaard voor draadloos internet

Vijf service providers en vijf verkopers van draadloze internettoegang (wireless lan of WLAN, ook bekend als wi-fi) hebben de Wireless ISP Associatie (WISP) opgericht. Doel van deze organisatie is te komen tot een wereldwijde standaard voor roaming-overeenkomsten tussen aanbieders van draadloze internettoegang.

Volgens de deelnemers aan de associatie kan draadloze internettoegang alleen een succes worden als de industrie een netwerk kan aanbieden dat groot genoeg is om aantrekkelijk te zijn voor de eindgebruiker. Op het ogenblik is er maar een heel beperkt aanbod van plekken die draadloze internettoegang (zogenaamde wi-fi hotspots ) bieden, tevens heeft elke hotspot, veelal te vinden in hotels en op vliegvelden, slechts een beperkt bereik.

Roaming-overeenkomsten zouden de meest kosten-effectieve manier zijn om het netwerk van hotspots uit te breiden, maar dat vereist overeenstemming binnen de industrie over een service-standaard en authentificatie-technologie, aldus de associatie-leden.

Leden van de associatie zullen een certificaat krijgen dat over de hele wereld herkenbaar moet zijn, zodat eindgebruikers overal meteen kunnen zien of ze draadloos toegang tot internet kunnen krijgen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond