Deel dit artikel
-

Nieuwe versies van iPod Apple

Apple heeft inderdaad een uitvoering van zijn digitale muziekspeler iPod onthuld die ook foto's opslaat en weergeeft. Geruchten hierover deden al geruime tijd de ronde. Wellicht speelt de volgende generatie iPods ook filmpjes af, al is door Apple-topman Steve Jobs voortdurend ontkend dat er een 'video-iPod' komt.

De geruchten blijken dus op waarheid te berusten. De iPod Photo is voorlopig verkrijgbaar in twee uitvoeringen: één met een 40 GB harde schijf en één met 60 GB opslagruimte. De prijzen zijn respectievelijk 499 en 599 dollar, wat in Europa neerkomt op 539 en 649 euro.
 
Daarnaast heeft Apple de reeds aangekondigde U2-uitvoering van de iPod gelanceerd. Die zwarte versie met handtekeningen van de Ierse band is een 20 GB-uitvoering en komt vergezeld van een coupon voor vierhonderd U2-nummers. Dit omvat ook nummers van het aanstaande nieuwe album How to dismantle an atomic bomb. De coupon is om te zetten in de muziek zelf bij Apple's online-muziekwinkel iTunes.
 
De online-muziekwinkel heeft nu ook zijn deuren geopend in Nederland. iTunes musicstore is daarmee in Europa actief in de volgende landen: België, Duitsland, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Portugal, Italië, Griekenland, Finland en Oostenrijk. In Groot-Brittanië was iTunes al enige tijd geleden gelanceerd.
 

Deel dit bericht

4 Reacties

Dajestar

Hoezo zou 499 dollar uitkomen op 539 euro? Staat de dollar niet lager?

rudolf

BTW.

Joost

Transportkosten, Vraag en Aanbod (als je minder van die dingen naar europa brengt, is de vraag relatief gezien hoger en kan de prijs omhoog).

Maarten J

@Joost: Transportkosten ? Je denkt toch niet dat die dingen in Amerika gemáákt worden? Wat betreft vraag en aanbod – wat jij zeg komt in feite neer op "afknijpen" van de markt, en daar is de concurrentie toch echt wel iets te scherp voor, op het gebied van harddisk-spelers. Bovendien betekent de lagere afzet hier in Europa ook dat de definitieve, monopolie-achtige "cult" status van de Ipod hier nog niet bereikt is, dat is alleen maar slecht voor Apple. Juist nu ze iTunes Europa aan het uitrollen zijn, is het heel belangrijk dat de iPod hier maximaal verspreid wordt.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond