Deel dit artikel
-

Nieuwe videodienst @home gelanceerd

Vandaag lanceert internetprovider @home de nieuwe online videodienst MoviePlayz. Via de dienst kunnen klanten van @home onder meer films van Warner Bros downloaden. Dat kan op dezelfde dag als dat nieuwe dvd-releases in de winkel liggen. Onderdeel van de samenwerking is dat @home klanten aanpakt die illegaal films van Warner Bros verspreiden.

Alleen klanten van @home kunnen films en andere videocontent kopen of huren via MoviePlayz. In totaal heeft @home 640.000 internetklanten. Warner Bros is niet de enige partij die video's distribueert via de site. Ook partijen als A-film, Three Lines en Just Entertainment maken gebruik van het platform. Op de site zijn speelfilms, documentaires, kinderprogramma's, tv-series, muziekconcerten en erotische video's te vinden.

Gebruikers van MoviePlayz kunnen kiezen tussen het huren (48 uur) en kopen van een videobestand, legt Jeroen Brouwers van @home uit. Een recente film kost zo'n 15 euro, huren 4 euro. Per verkocht of verhuurd item ontvangt @home een percentage van de distributeur van de videocontent.

Op het moment dat een nieuwe DVD van Warner Bros in de winkel ligt, is deze ook te downloaden via MoviePlayz. Vooralsnog is de dienst alleen beschikbaar via internet. Als @home volgend jaar start met interactieve televisie, komt de dienst wellicht ook via televisie beschikbaar, zegt Brouwers.

D-Reel levert het filmdistributieplatform en regelt onder meer de transacties.

Piraterij tegengaan
Door zelf betaalbare en legale downloads aan te bieden, wil Warner Bros piraterij tegengaan. Onderdeel van de samenwerking die @home en Warner Bros zijn aangegaan is de afspraak dat als een klant van @home misbruik maakt van videobestanden van Warner Bros, deze wordt aangepakt.

"Warner meldt ons als ze ziet dat klanten van ons met videobestanden aan de haal gaan," zegt Brouwers. "Wij zullen dan in eerste instantie een klant vragen te stoppen met het verspreiden. Als klanten waarschuwingen in de wind slaan, kunnen we een klant blokkeren of mogelijk uit ons klantenbestand verwijderen." De internetprovider zal nooit persoonlijke gegevens van klanten aan Warner Bros geven.

Deel dit bericht

4 Reacties

karel

Gevolg – iedereen switcht naar een provider die minder moeilijk doet… Daarnaast: wat mij nu weer opvalt is de tarieven. Kennelijk is Warner Bros toch weer (te) bang om een confrontatie met de bricks aan te gaan. Die releasetarieven hebben natuurlijk niets met de kostprijs maar alles met bescherming van release windows te maken. Anders zou je zo'n film wel voor een fractie van de retailprijs durven aan te bieden. Wanneer distributie significant goedkoper wordt (cut-out-the-middleman, ontbreken fysiek product/distributie e.d.), zou je ook verwachten dat de consument daar van meeprofiteert… Een consument verleid je vooral door de carrot, niet de stick!

Erik

Kan een gekocht videobestand op DVD gezet worden of alleen onbeperkt op je PC bekeken worden?

Hubert

Goed initiatief!Maar of dit helpt tegen de opmars van IPTV?

Ron

Het is een Windows Media File, dus niks dvd (DRM). Dit heeft niks met nieuwe distributie te maken en vormt geen enkele bedreiging voor video on demand, want die pc hebben mensen toch al in huis. Ik koop voor dat geld liever een leuke dvd met extras en een mooi hoesje voor in de kast. Want geloof maar dat je dat bestand een keer kwijtraakt bij het opschonen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond