Deel dit artikel
-

Nieuwe Windows-versie heet Windows 7

De werknaam van het nieuwste besturingssysteem van Microsoft wordt ook de officiële naam van het product. De opvolger van Windows Vista gaat Windows 7 heten.

De opvolger van het besturingssyteem Windows Vista krijgt de naam Windows 7. Het project had al deze werknaam. Ontwikkelaar Mike Nash laat dit op een blog weten. "Het is het juiste tijdstip om aan te kondigen dat we de volgende versie van Windows officieel Windows 7 noemen."

Het is volgens Nash de eerste keer dat Microsoft ervoor kiest een nieuwe Windows-versie onder de werknaam vrij te geven. De reden daarvoor is het gemak. "De afgelopen jaren hebben we Windows op verschillende manieren benoemd. We hebben versienummer gebruikt, bijvoorbeeld Windows 3.11, of data, zoals Windows 98, of met inspirerende titels, zoals Windows XP of Windows Vista."

Zevende versie

Nash vindt deze strategie geen goede. "Omdat we niet elk jaar een nieuwe versie van Windows leveren, is dit onzin. En ook het verzinnen van inspirerende titels doet geen recht aan wat we proberen te bereiken", schrijft hij. De ontwikkelaar schrijft dat dit de zevende versie is van het besturingssyteem. Het is daarom logisch om er het cijfer zeven achter te zetten.

De opvolger voor Windows Vista komt drie jaar na die huidige versie op de marktMicrosoft houdt vast aan die eerder gestelde periode van drie jaar na de voorganger.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond