Deel dit artikel
-

Nieuweautokopen.nl verkoopt 600 auto’s online

Nieuweautokopen.nl heeft in 2010 ruim 650 auto’s weten te slijten. Hoewel in absolute cijfers nog niet gesproken kan worden van extreme aantallen, is het aantal verkochte auto’s online in vergelijking met vorig jaar flink gestegen.

Het initiatief wist in 2009 nog 170 auto’s te verkopen. Volgens oprichter Paul de Vries kiezen steeds meer consumenten voor gemak. Vooral Skodia Skoda Fabia Greenline en de Fiat Punto Evo werden in 2010 goed verkocht bij zijn site, net als andere A-label auto’s.

Tot voor kort werd het internet primair gezien als informatiebron voor autokopers. Langzamerhand meent men dat de tijd rijp is om internet in te zetten als verkoopkanaal. Zo stijgt ook het aantal unieke bezoekers van de site. Maandelijks zouden 180.000 mensen nieuweautokopen.nl bezoeken.

Het bedrijf van de Vries beheert naast Nieuweautokopen.nl, diverse merkgerelateerde webwinkels zoals Skodakopen.nl en Fiatkopen.nl, die allemaal hetzelfde werken als Nieuweautokopen.nl. Zijn oprganisatie koopt de nieuwe auto’s direct van de dealer en fabrikant en levert die door aan de eindgebruiker. De klant betaalt en ontvangt de factuur van Nieuweautokopen.nl.

Marque Joosten speelt al jaren met de gedachte om online auto’s te verkopen en heeft sinds afgelopen weekend het domein auto.nl hiervoor ingezet. Anders dan gebruikelijk verkoopt Auto.nl geen offertes, maar daadwerkelijk voertuigen. Onder het artikel dat Emerce schreef over de lancering van het initiatief van Joosten wordt in de reacties het verschil tussen Nieuweautokopen.nl en Auto.nl uitgelegd.

Deel dit bericht

2 Reacties

John

Paul van harte gefeliciteerd met het behaalde aantal auto's in 2010! Menig dealer zou graag met je willen ruilen denk!

Eric

Hoeveel is de marge op een auto die online verkocht wordt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond