Deel dit artikel
-

Nieuwkomer wil prijzenslag bij webhosting

De Franse hostingprovider Amen wil zich via een prijzenslag invechten op de Nederlandse markt. Het stelt dat de tarieven die het hanteert 80 procent lager liggen dan de gangbare prijzen. “Nederlandse bedrijven betalen te veel voor hosting”, zegt Dick Theunissen van Amen.

Amen is in 1999 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een Europese hostingprovider, met activiteiten in onder meer Engeland, Italië, Spanje en Portugal. Begin dit jaar werd het bedrijf overgenomen door Via Net.Works, dat zich tevens richt op de markt voor hosting, maar dan alleen voor zakelijke klanten. Amen richt zich op consumenten en mkb.

De Nederlandse markt voor hosting is al behoorlijk gevuld. Wie nog een deel van de markt voor zich wil opeisen dient goed voor de dag te komen op een van de marketing-p’s. Reden voor Amen om op prijs te gaan concurreren. Het biedt voor 1 euro per maand een pakket aan met domeinnaamregistratie, gebruik van een persoonlijk e-mailadres en een website. “Andere internetproviders, zoals Planet Internet of hostingproviders als Active 24, rekenen daarvoor vier keer zoveel”, stelt het bedrijf.

Ook voor mkb-bedrijven wil Amen de kosten voor hosting omlaag brengen. Zo claimt het dat de 49 euro per maand die het vraag voor een eigen server 80 procent lager ligt dan nu gebruikelijk is in de markt. “Nederlandse bedrijven betalen te veel voor de hosting van hun websites”, zegt Dick Theunissen, directeur van Amen in Nederland. “Veel providers richten zich nu op adsl; de lage prijzen voor internettoegang worden vaak gecompenseerd met de hoge marges op hosting. Wij willen daar nu een einde aan maken en de klant laten profiteren. Je kunt ons in dat opzicht vergelijken met Tele2 of Dell.”

 

Deel dit bericht

4 Reacties

Remon

Dit bedrijf heeft nog niet voldoende marktonderzoek gedaan in Nederland. Er zijn meer dan voldoende bedrijven die voor dergelijke lage prijzen webhosting aanbieden. Kijk anders eens op http://www.webhostingtalk.nl.

Danny Mekic

Ik noem hun prijzen zéker niet allemaal spectaculair. Ze onderscheiden zich misschien op het gebied van hun prijzen voor virtual webhosting, maar echter niet met hun dienstenaanbod of kwaliteit. Hun servers staan buiten Nederland gehost. Nu wil ik niet zeggen dat dit per definitie een instabielere verbinding betekent, maar meer hops, verspreid over een grotere geografische afstand, betekent wél meer kans op een storing die wel degelijk invloed heeft op de bereikbaarheid van de servers. De prijzen van domeinnamen zijn niet erg laag te noemen; er zijn zat spelers op de markt die domeinen voor soortgelijke of zelfs lagere prijzen aanbieden. Verder snap ik niet zo goed waar Amen dit artikel op Emerce aan heeft verdiend. Er zijn zat low-budget providers die soortgelijke tarieven aanbieden. De lage prijzen die ze rekenen voor een dedicated server zijn prima te verklaren wanneer gekeken wordt naar wat voor apparatuur geleverd wordt. Er zijn weinig vooraanstaande hostingbedrijven in Nederland die soortgelijke apparatuur aan hun klanten proberen te slijten. Ook wordt er bij de specificaties van de servers veelal niet vermeld met welk merk componenten gewerkt wordt. Er zit nogal weinig geheugen in de servers. Er is nogal een verschil tussen A- en C-merk componenten. Dat verschil heeft ook zéker invloed op het prijsniveau. Ik denk dat de zakelijke Nederlandse internetter niet snel door dit soort 'acties' laat verleiden. Wat Amen doet; bij ieder virtual-hostingpakket, één IP-adres meeleveren, is conform de RIPE-regels niet toegestaan. Ten slotte, na een korte blik op de Algemene Voorwaarden:"14.2.1 Ieder Pakket waarop de Klant heeft ingeschreven mag, behalve het in artikel 14.2.2 hiernagestelde, niet langer dan 5 seconden meer dan 2% van de voor de Server gereserveerdeSysteembronnen of meer dan maximaal 3600 hits per uur gebruiken." Dat betekent dus als je een website hebt met 20 plaatjes per pagina (niet extreem veel!), er per uur maar 180 pagina's opgeroepen mogen worden. Als iedere bezoeker gemiddeld 10 pagina's oproept mag je website dus maximaal 18 bezoekers per uur verwelkomen. Ook hier geldt; 'onbeperkt dataverkeer' is zéker geen onbeperkte dataverkeer. Je zult bij de meeste providers – die simpelweg een limiet aan de hoeveelheid gegenereerde verkeer stellen, veelal goedkoper zijn.

Galious

> Wat Amen doet; bij ieder virtual-hostingpakket, één IP-adres meeleveren, is conform de RIPE-regels niet> toegestaan.Ik lees alleen 'virtual server' wat iets totaal anders is dan 'shared hosting'. Virtual-hostingpakket is helaas voor meerdere uitleg opvatbaar.  Maar goed, de prijzen zijn niet spectaculair en de AV laat aan duidelijk niet veel te wensen over: geen onbeperkt dataverkeer. Overigens ligt het aan mij of kunnen er geen .nl-domeinen worden geregistreerd? Dat voor iemand die zich op de NL-markt een plaatsje wilt veroveren.

Jan Lodewijks

Achterhaalt!! En oud nieuws. Er is al een bedrijf in Nederland die meer dan 80% lagere kosten rekent dan de reguliere hosting bedrijven. Je krijgt alles wat je nodig hebt voor e-mail en hosting zonder verplichtingen. Een domeinnaam kost slechts € 15.- per jaar. En alle bedragen zijn inclusief BTW. Kijk maar eens op [ingekort door de redactie]

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond