Deel dit artikel
-

Nog animo bij investeerders voor social networks

De interesse bij investeerders in social networks is nog niet weggeëbd. Thefacebook.com, een site die met name populair is onder studenten, kreeg 10 miljoen dollar financiering. Een maand geleden kreeg MySpace.com nog 37,8 miljoen dollar.

De dagen dat Friendster.com het nieuws bepaalde alsof er een nieuwe Google in de maak was, lijken alweer vervlogen. Maar het online netwerken is bij investeerders nog niet helemaal van de radar verdwenen.

Redpoint Ventures en Intermix Media staken een maand geleden 37,8 miljoen dollar in MySpace.com, de grootste investering tot op heden in een site voor social networking. Maar MySpace.com is al veel meer dan alleen dat, het geeft  leden de mogelijkheid een weblog te starten, is actief met muziek, en heeft ook een onderdeel rubrieksadvertenties op de site. Knight Ridder zag anderhalf jaar geleden ook een combinatie van social networks en rubrieksadvertenties ontstaan, destijds reden om te investeren in Tribe Networks.

Thefacebook.com is met name populair onder studenten in de Verenigde Staten. De site ging begin vorig jaar van start en kreeg vlak voor het weekeinde tussen de tien en twaalf miljoen dollar nieuw kapitaal van Accel Partners, meldt Private Equity Week. Oprichter Sean Parker van Plaxo (online adressenbeheer) is betrokken bij Thefacebook.com als adviseur.

In de afgelopen anderhalf jaar kregen diverse social networking sites een investering. Tribe Networks kreeg 6,3 miljoen dollar van onder meer Knight Ridder Digital en de Washington Post. Friendster belandde in het portfolio van Kleiner Perkins Caufield & Byers en Benchmark Capital. De site kreeg 13 miljoen dollar aan kapitaal en leek een van de grootste kanshebbers op de markt voor netwerken, maar Friendster is inmiddels wat in de versukkeling geraakt. De meer op zakelijk netwerken gerichte site LinkedIn kreeg 14,7 miljoen dollar van Sequoia Capital en Greylock Partners.


Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond