Deel dit artikel
-

Omzet e-commerce in VS groeit 27 procent

Online retailers hebben in het derde kwartaal in de Verenigde Staten 27 procent meer omzet behaald. Dit meldt het Amerikaanse ministerie van handel (U.S. Department of Commerce).

De omzet binnen e-commerce lag in het derde kwartaal op 13,3 miljard dollar, in dezelfde periode vorig jaar was dat 10,5 miljard dollar. Het betekent een toename van 27 procent in vergelijking met vorig jaar en 6,6 procent in vergelijking met het voorgaande kwartaal.

De online omzet bedroeg in het derde kwartaal 1,5 procent van de totale omzet binnen retail, tegenover 1,3 procent vorig jaar.

De verkoop van entreebewijzen maakt een grote vlucht door, zo meldt Cnet op basis van de gegevens van het U.S Department of Commerce (dat de cijfers nog niet op zijn site heeft gepubliceerd). Het sluit aan bij de mededeling eerder deze maand van InterActiveCorp dat 50 procent van de 1,1 miljard dollar aan tickets die het verkoopt via Ticketmaster, gekocht worden via de website.

Het vierde kwartaal is traditiegetrouw het sterkste kwartaal voor online (en offline) retailers. Jupiter Research meldde eerder deze maand dat het een omzet verwacht van 17 miljard dollar, een groei van 21 procent in vergelijking met vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond