Deel dit artikel
-

“Online lening afsluiten weinig bekend”

Terwijl banken wel de optie aanbieden om online een lening af te sluiten, denkt een meerderheid van de internetters dat dit niet mogelijk is. Dit zegt onderzoeksbureau MetrixLab. In een vergelijkende studie kwamen Rabobank en Fortis goed naar voren.

MetrixLab liet begin dit jaar zeshonderd internetters bij sites van banken zoeken naar de mogelijkheid om te lenen. De sites van ABN Amro, Fortis, ING, Postbank, Rabobank en SNS werden onderzocht.

Hoewel diverse bedrijven momenteel reclame maken voor leningen, zei 33 procent van de ondervraagden toch in eerste instantie naar de eigen bank te stappen. Slechts 38 procent verwacht dat dit afsluiten van een lening ook online kan gebeuren. Met uitzondering van ING is dit bij alle genoemde banken wel mogelijk, aldus MextrixLab, dat concludeert dat de banken "hierover dus nog de nodige communicatie te verrichten hebben". Een op de vijf ondervraagde internetters zei namelijk wel interesse te hebben om een mogelijke lening online af te sluiten.

Bijna driekwart van de ondervraagden verwacht via de site te kunnen achterhalen welk bedrag men maximaal kan lenen. 22 procent van het proefpanel slaagde echter niet in de opdracht om dit uit te zoeken, aanvullend was 19 procent niet zeker dat het gevonden resultaat het juiste was. Bij Fortis lagen beide percentages het laagst, de bank kwam in dat opzicht als beste naar voren.

Sneller klaar waren de proefpersonen echter bij de Rabobank, in gemiddeld 3,5 minuten. 86 procent vond het regelen van een lening bij deze bank gemakkelijk. SNS Bank heeft volgens het panel van MetrixLab de minst gemakkelijke site, hoewel een ruime meerderheid hier ook tevreden was, 62 procent oordeelde "gemakkelijk" tot "zeer gemakkelijk" over het regelen van een lening bij SNS Bank via internet.

MetrixLab constateert bij de berekening van het maximaal te lenen bedrag op de site van de Postbank een fout. Het is volgens het onderzoeksbureau mogelijk om "alleenstaand" in te vullen en tevens het inkomen van de partner te laten meetellen bij de berekening van het maximaal te lenen bedrag.

Deel dit bericht

2 Reacties

Persoonlijkelening.be

Het is soms grappig om berichten als deze te lezen, met de kennis hoe de markt in leningen nu ontwikkeld is…

DSQUARED2

Een op de vijf ondervraagde internetters zei namelijk wel interesse te hebben om een mogelijke lening online af te sluiten.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond