Deel dit artikel
-

‘Online marktplaats voor hypotheken’ van start

TriggerMe werkt enigszins als de Nederlandse leensites Boober en Frooble, met het verschil dat particulieren niet zomaar geld kunnen verstrekken.

Via Triggerme.nl, dat later deze week van start gaat, worden hypotheekvragers en geldverstrekkers met elkaar in contact gebracht. De vragers krijgen na een week het laagste rentebod dat door de verstrekkers is gedaan. Ook hypotheken oversluiten zou mogelijk zijn op de site. Het bedrijf kondigde afgelopen week aan dat maandag de eerste biedingsronde zou starten.

De gegevens van de hypotheekvrager wordenvoor de geldverschaffer geanonimiseerd. Hypotheekverstreffers, banken en financiële instellingen krijgen precies één week de tijd om een concreet bod uit te brengen. Na sluiting van de termijn krijgt de bieder met het laagste rentebod de adresgegevens van de hypotheekvrager. Beide partijen kunnen dan zaken doen. Welke hypotheekverstrekkers of financiële instellingen zich al hebben aangemeld bij TriggerMe is nog niet bekend.

Volgens oprichters Paul Vossen en Daniël Lippert is de site ‘volledig onafhankelijk’. “Er is geen enkele binding noch belang met geldverstrekkers of hypotheekvragers. TriggerMe brengt ‘slechts’ vraag en aanbod bij elkaar en treedt op als facilitator en beheerder van een digitale marktplaats.”

Deel dit bericht

6 Reacties

Kenneth

Kennelijk wordt aan het adviesgedeelte van de hypotheek, niet geheel onbelangrijk in het kader van de WFT, gemakshalve voorbij gegaan. Puur vergelijken op rente is onvoldoende in het kader van "best advice".In mijn ogen meer een leadgenerator waarbij het uiteindelijke afgesloten product op basis van een stuk advies, aangenomen dat dit in een later stadium gegeven wordt, afwijkt van het eerder gedane aanbod.

Paul Vossen

Je hebt gelijk, adviseren gebeurt eerst als de client bij de best biedende geldverstrekker aan tafel zit. Omdat we sec alleen werken met geldverstrekkers die, zoals uit hun publicaties blijkt, alleen gecertificeerde adviseurs in dienst hebben, maken wij ons geen zorgen als het om goede en professionele advisering gaat. Dat tarieven uiteindelijk kunnen afwijken is zonder meer mogelijk, omdat geldverstrekkers vaak scherper bieden naarmate meer diensten worden afgenomen.

Hester Groot

Het laagste rente percentage hangt samen met het soort hypotheek wat je afsluit.Hoe verhoudt zich dat qua keuze via jullie website?(Heel goed te zien op http://www.moneyou.nl/Hypotheken/Bereken/MoneYou-Hypotheek-Bereken+maximale+hypotheek.htm ) Lage maandlasten zijn voor de meeste mensen vaak de doorslag gevende reden voor de keuze van een bepaalde hypotheek(aflossingsvrij, spaar enz), dit staat ook weer los van het rente percentage. Misschien een goed idee om een programeur te vragen hiervoor een mooi idee in elkaar te zetten?Zo krijg je als consument tenminste meteen een eerlijk antwoord via jullie site. Nu heb ik daar mijn twijfels bij. Veel succes!

Paul Vossen

Omdat wij niet adviseren, maken wij ook geen keuze uit hypotheekvormen. Rente is de duurste factor in de maandelijkse hypotheekverplichtingen, dus als de rente relatief goedkoop is, kunnen de maandlasten eveneens goedkoper worden. Inmiddels gaan veel geldverstrekkers over tot n rentebeleid waarbij eenzelfde rente geldt voor de diverse hypotheekvormen. De uiteindelijke deal maakt de consument aan tafel bij de professionele adviseur van de beste biedende geldverstrekker.

annemie

kan ik dit vergelijk nu met http://www.boober.nl? ik ben reeds van plan om met http://www.hypotheekindex.nl een gewoon advies op te vragen bij een bank ik zie dat triggerme niet meer werkt maar zou toch of bij bank of bij particulier geld lenen voor ons vakantiehuis

Hester Groot

Ik zie dat jullie tijdelijk buiten gebruik zijn.Is het al bekend wanneer jullie klaar zijn voor een nieuwe start? Is er ook en rol mogelijk, binnen dit concept voor hypotheekadviseurs?Bijvoorbeeld provisie als ze als affiliate jullie site aanbevelen en de klant langs die weg een gepaste hypotheek afsluit? 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond