Deel dit artikel
-

Online muziekwinkel Microsoft van start gegaan

Microsoft heeft donderdag de virtuele deuren van zijn online muziekwinkel geopend. Daarmee gaat het rechtstreeks de concurrentie aan met Apple's iTunes en Sony's muziekdienst Connect.

Via de testsite http://beta.music.msn.com  kunnen Amerikaanse consumenten muziek downloaden en kopen. De catalogus van Microsoft beslaat 500.000 nummers, die  net als bij de concurrentie 99 dollarcent per nummer kosten.

De nummers worden voorlopig alleen in het Windows Media-formaat aangeboden. Deze kunnen wel worden afgespeeld op 70 verschillende draagbare muziekspelers. Op Apple's iPod niet omdat deze geen wma-bestanden accepteert.

Het ziet er naar uit dat  Microsoft's Music Store voorlopig alleen in de Verenigde Staten gebruikt kan worden. Nederland en andere Europese landen zullen voorlopig nog even moeten wachten. Onderzoeksbureau Forrester maakte onlangs bekend dat 2004 het jaar wordt waarin de markt voor betaalde muziekdiensten volwassen wordt.

Over vijf jaar bedraagt de omvang van de Europese markt ongeveer 3,5 miljard euro. De meeste omzet komt dan voor rekening van Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk. Naar schatting zal 60 procent van de omzet in 2009 uit deze landen komen. Tegen die tijd zal de markt in Nederland een waarde vertegenwoordigen van circa 140 miljoen euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond