Deel dit artikel
-

Online reclame daalt 7,8 procent in Verenigde Staten

De bestedingen in de Verenigde Staten aan online advertising zijn in de eerste zes maanden van dit jaar met 7,8 procent gedaald. Dit zegt het Interactive Advertising Bureau . Volgens de belangenvereniging van de online advertising branche zorgt de teruggang in de economie voor de afname ten opzichte van vorig jaar.

De Wall Street Journal bericht over de cijfers van het IAB. Zelf had de belangenvereniging de resultaten nog niet op de site vermeld. Adverteerders besteedden in de eerste helft van dit jaar 3,76 miljard dollar aan reclame op internet. In de eerste helft van vorig jaar was dit nog 4,08 miljard dollar.

In de studie van het IAB valt ook te zien dat een steeds kleiner aantal van de websites een steeds groter deel van het reclamebudget naar zich toe weet te trekken. De top tien aan sites kreeg 76 procent van de reclame, een stijging van zes procent in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar.

Het meest gebruikte model om af te rekenen is het cpm-tarief (kosten per duizend vertoningen). Volgens het IAB ontbreekt nog steeds een standaard voor betalingen. Tien procent van de reclame wordt afgerekend op basis van prestatie, zoals toegenomen verkoop of bezoekers.

De banner is nog steeds de meest populaire advertentievorm, hoewel de populariteit aan het afnemen is. Ongeveer 36 procent van de inkomsten is afkomstig van banners in de eerste helft van dit jaar, in dezelfde periode vorig jaar was dit nog 51 procent.

In Nederland zijn de bestedingen aan online reclame gestegen in de eerste helft van dit jaar, aldus het IAB Nederland vorige week. Vorig jaar werd er in de eerste helft van het jaar 23,4 miljoen gulden omgezet, dit jaar was dat 31,0 miljoen gulden. De cijfers zijn samengesteld door BBC De Media en Reclamebank. Het IAB verwacht dat uitgaven aan online reclame over het gehele jaar ongeveer gelijk zullen blijven in vergelijking met vorig jaar, toen er honderd miljoen gulden werd omgezet. In het gunstigste geval zou er zelfs sprake kunnen zijn van een lichte groei.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond