Deel dit artikel
-

Nieuwe online veiling voor autoverzamelaars

The Collectables is een nieuw onafhankelijk Nederlands platform van en voor autoliefhebbers. Een doorlopende online veiling van bijzondere auto’s, van een Peugeot 205 GTi tot Ferrari 488 Pista. De oprichters spreken van een ‘online automobiele snoepwinkel’.

Verzamelaars hadden tot nu toe de keuze uit zelf verkopen, in consignatie zetten of inruilen. Dat eerste is lastig, consignatie is kostbaar en inruilen niet altijd wenselijk. In de Verenigde Staten, Engeland en Japan zijn veilingsites voor bijzondere auto’s al vrij normaal.

The Collectables is een initiatief van Joris Roozen, Wouter Karssen en Tom Verkooijen, alle drie autoliefhebbers. Roozen organiseerde 17 jaar lang high-end automotive evenementen en bekleedde meest recentelijk een directiefunctie bij Pon Luxury Cars. Karssen is het gezicht van Autoblog.nl en presenteert wekelijks de BNR Nationale Autoshow. Verkooijen adviseert al ruim 20 jaar grote bedrijven en is naast autoverzamelaar CEO bij een internationaal adviesbureau.

Bij elke auto worden circa 150 foto’s geplaatst, tegenover gemiddeld 15 bij reguliere auto-advertenties. Inclusief krasjes en eventuele andere beschadigingen, die vaak niet getoond worden.

Gemiddeld genomen duurt een online veiling twee weken. In die periode kunnen potentiële kopers de auto bezichtigen of laten keuren. Wie vervolgens het winnende bod plaatst, verplicht zich om tot koop over te gaan, zodat discussies achteraf voorkomen worden.

Kopers betalen een commissie van 6 procent boven op het aankoopbedrag. Dat bedrag begint bij 300 euro en is nooit hoger dan 6000 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond