Deel dit artikel
-

Ook Amazon treedt toe tot blogosphere

Amazon heeft een belang genomen in start up 43 things. Dat ontdekte e-zine Salon na een tip van een lezer. 43 things is een website waar mensen hun doelen en interesses met anderen kunnen delen en het heeft veel weg van een weblog. Ook Amazon lijkt daarmee het belang in te zien van de 'blogosphere'.

43 things is een plek waar gebruikers lijstjes kunnen aanmaken van maximaal 43 dingen die ze willen doen. Deze lijstjes kunnen worden gedeeld met of gekoppeld worden aan anderen. Ze kunnen worden voorzien van commentaar of afgevinkt worden als er iets afgehandeld.

43 things is opgericht door een aantal voormalige werknemers van Amazon en zag 1 januari van dit jaar het levenslicht. Erik Benson, een van hen, ontkende de investering door Amazon aanvankelijk tegenover Salon. Om later toe te geven dat Amazon en Robot Co-op (het bedrijf achter 43 things) de investering pas volgende maand wereldkundig wilden maken. Benson wilde echter niet kwijt of het om wat voor investering het gaat. Of het om een deelneming gaat of dat Amazon de boel volledig overneemt.

Een woordvoerder van Amazon bevestigt de deelname in Robot Co-op. Volgens hem is Amazon de enige investeerder in Robot Co-op en daarmee dus in feite de eigenaar van het bedrijf. Baas van Robot Co-op is Josh Petersen. Hij verliet Amazon vier jaar geleden en leidde daar de personaliserings-eenheid.

Onduidelijk is nog wat Amazon precies gaat doen met de ‘to-do-lijstjes’ van mensen, maar sommige e-commerce executives hebben al gezegd dat weblogs in de toekomst belangrijke aanjagers zullen zijn van traffic naar webwinkels. Zo zie je dat steeds meer webloggers hun Amazon-verlanglijstjes op hun weblog zetten. Wellicht is dat iets waar Amazon brood in ziet. Eerder al nam Amazon zoekmachine A9 over. De zoekmachine werd nieuw leven ingeblazen door gouden gids-pagina’s te voorzien van foto’s .

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond