Deel dit artikel
-

Ook Telegraaf komt met videonieuws

Nadat eerder de Volkskrant bekendmaakte dat het samen met het ANP video's op de site van de Volkskrant gaat zetten, maakt De Telegraaf bekend dat het dat ook gaat doen in samenwerking met FTV en Reuters.

Het gaat om korte videofragmenten bij een aantal van de nieuwsberichten op de Telegraaf-site. De filmpjes op de site van De Telegraaf worden streaming aangeboden in zowel breedband- als smalbandkwaliteit. TeleVideo, zoals de nieuwe dienst heet, is een eerste aanzet tot nieuwe ontwikkelingen op Telegraaf.nl, aldus De Telegraaf in een korte verklaring.

Onlangs kondigde de Volkskrant al aan dat het video's op zijn site gaat aanbieden met het ANP. Bij die gelegenheid zei De Volkskrant het videonieuws als een logische aanvulling op de bestaande inhoud van de website. Kennelijk denken ze er bij De Telegraaf nu precies zo over.

Voor de levering van videonieuws werkt het ANP nauw samen met het Amersfoortse multimediale Neos.nl, een persbureau dat sinds 2000 nieuwsvideo’s voor internet produceert. De video’s van Neos.nl worden in Rijswijk van voice-overs voorzien door nieuwslezers van ANP MultiMedia. De video's van De Telegraaf worden aangeleverd door FTV en door Reuters.

Deel dit bericht

1 Reactie

Johan schipper

Chello heeft ook al zo'n service en ik vind het niet relaxed als het nieuws nietook in tekstformat verkrijgbaar is.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond