Deel dit artikel
-

Ook Yahoo gaat mobiel

Nadat Google Yahoo al de loef afstak door aan te kondigen dat het via sms met een mobiele zoekdienst zou komen, kondigt Yahoo een soortgelijke dienst aan. Ook Yahoo wil mobiele bellers met hun telefoon laten zoeken. Niet alleen in de zoekresultaten maar ook in de zakelijke gidsen en images.

Yahoo gaat ook met Yahoo Mobile de directe concurrentie aan met Google. Het bedrijf uit Mountain View begon eerder deze maand in de VS al een proef met een sms dienst. Met Google SMS kan naar telefoonnummers, adressen en prijzen van producten worden gezocht. De dienst van Google kost niets. De kosten van een sms’je worden zoals altijd verrekend met de telefoonmaatschappij.

Ook is het met Google SMS mogelijk om met een sms’je definities van woorden op de telefoon te ontvangen, rekensommen te maken en postcodes op te zoeken. Met Google SMS is bovendien een samenvatting op te roepen van een zoekresultaat van het uitgebreide Google. Yahoo heeft nu dus een soortgelijk product ontwikkeld. 

Beide diensten lijken vooral een verlengstuk van zogeheten location based services. Google en Yahoo boden al lokale zoekdiensten aan op internet. Maar die diensten beperken zich nu nog voornamelijk tot de VS. Google kocht eerder deze week Keyhole, een maker van driedimensionale kaarten. Die aankoop sluit mooi aan bij die location based services.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond