Deel dit artikel
-

Opleidingen Ed-X.com naar Nederland

De Amerikaanse aanbieder van online onderwijs, het TV-station Ed-X.Com , opent een vestiging in Nederland. Het wordt het eerste Europese kantoor voor het bedrijf, dat zich specialiseert in het bieden van hoger onderwijs via het web. Het bedrijf komt naar Nederland dankzij de inspanningen van het Netherlands Foreign Investment Agency .

Ed-X.Com biedt een 'webgemeenschap' voor afstandsonderwijs, met cursussen en academische opleidingen van leerinstellingen vanuit de hele wereld. Het Nederlandse kantoor is puur voor verkoop en marketing; het moet de relaties van Ed-X.Com met aanbieders van programma.s voor afstandsonderwijs en met verkopers van onderwijsmaterialen in Europa verder uitbreiden. In het derde kwartaal moet de vestiging draaien.

'Via onze vestiging in de EU zitten we dichter bij aanbieders en cursisten in de Europese markt, wat ons zal helpen hun educatieve en zakelijke behoeften te leren begrijpen en er ruimschoots aan tegemoet te komen', zegt Mark Hall, mede-oprichter en directeur van Ed-X.Com.

De in Rotterdam gevestigde ID-NL Group zal het bedrijf helpen een lokatie te vinden. De komst van Ed-X.com betekent ook een klein succesje voor de Nederlandse regering. Die heeft zich ingezet om snelgroeiende internetbedrijven ertoe te bewegen hun Europese kantoren in Nederland te vestigen.
Michael van der Woude, plaatselijk directeur van de Netherlands Foreign Investment Agency in Austin, zegt: 'Als aankomend leider in online onderwijs bevindt Ed-X.Com zich in een positie om te profiteren van de enorme groei van het internetgebruik in Europa.'

Deel dit bericht

1 Reacties

Vincent Perquin

Ik betwijfel of dit een succes is voor de Nederlandse regering. Het zou beter zijn om Nederlandse initiatieven op het gebied van e-learning te stimuleren.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond