Deel dit artikel
-

Orange schrijft 1,3 miljard af op Dutchtone

Orange, dochter van France Telecom, heeft 1,32 miljard euro afgeschreven op zijn investeringen in Dutchtone. Tegelijk wist Dutchtone het EBITDA-verlies ruim 87 procent terug te brengen naar 35 miljoen euro. France Telecom boekte een historisch verlies.

Dutchtone, dat vanaf 31 maart ook Orange zal heten, zag ook het aantal klanten teruglopen. Dutchtone telde vorig jaar iets meer dan 1 miljoen klanten, dat waren er in 2001 nog 1,11 miljoen. Wel steeg de zo belangrijke gemiddelde opbrengst per gebruiker (ARPU), van 269 euro in 2001 naar 333 euro in 2002.

Orange schrijft 1,32 miljard euro af op zijn investeringen in Dutchtone, zo blijkt uit de resultaten die het woensdag bekendmaakte. Een toelichting op de achtergronden van de afboeking werd niet gegeven. Wel wist Dutchtone zijn verlies voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) met 87,3 procent terug te brengen: van 277 miljoen euro in 2001 naar 35 miljoen euro vorig jaar.

De betere prestaties, volgens Dutchtone zowel financieel als operationeel, waren naar eigen zeggen te danken aan personeelsreducties en betere kostenbeheersing. Door de afschrijvingen op Dutchtone en andere dochters in Italië, Duitsland, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk boekt Orange over heel 2002 een nettoverlies van 4,54 miljard euro voor 2002.

France Telecom moest een nettoverlies melden van 23 miljard euro. Het verlies, het grootste dat een Frans bedrijf ooit maakte, was nog hoger dan de sombere verwachtingen van analisten. Volgens de Fransen is de grootste pijn nu echter geleden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond