Deel dit artikel
-

Overloaded: tegen eind 2004 winst

Mobile gaming bedrijf Overloaded verwacht eind 2004 winst te maken. Dat zegt Ashu Mathura, directeur van Overloaded. Het bedrijf groeit momenteel zo’n 10 procent per maand.

Volgens mede-oprichter Mathura worden er momenteel zo’n 40.000 games per maand gedownload tegen een bedrag van zo’n 4 euro. “Maar op dit moment groeien we harder dan in bijvoorbeeld januari,” zegt Mathura. Hij denkt dit jaar op een omzet uit te komen van 1 miljoen euro. Ook denkt hij dat Overloaded een goede kans maakt om aan het einde van het jaar winstgevend te zijn.

Bij het Amsterdamse Overloaded werken zestien man. Endemol is met 51 procent de grootste aandeelhouder. Dertig procent is in handen van Mathura en de rest is in handen van het overige personeel. Het bedrijf werd in mei 2002 opgericht door Mathura, Martijn Tjho en Dennis Geerdink. In november 2002 nam Endemol een meerderheidsbelang.

Mathura is blij met Endemol als aandeelhouder Dankzij Endemol kan hij ook games uitbrengen met de naam of rondom televisie-formats zoals Millionaire of Fear Factor. “TV-formats bepalen straks voor een belangrijk deel het succes van Overloaded,” zegt Mathura. Het heeft nu zo’n zes games in licentie van Endemol. Dat zijn onder meer Fear Factor, Big Brother en 10 voor taal.

Overloaded maakt met name java-spelletjes, games voor de i-mode en spelletjes die worden gemaakt met behulp van Symbian-technologie. Het bedrijf mikt op jongeren tussen de 15 en 25 jaar. “Dat zijn met name de mensen die games downloaden.”

Het bedrijf is tot nu toe in acht landen actief, waaronder Nederland, Spanje en de Verenigde Staten. Overloaded heeft plannen om zijn spelletjes ook aan te gaan bieden in Australië en Indonesië.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond