Deel dit artikel
-

PC-films

Professionele producten kunnen ook thuis gemaakt worden

Een filmpje waarin een vliegtuig een noodlanding maakt op een autoweg zou een paar jaar geleden de bemoeienis van een grote filmstudio (en de daarmee gepaard gaande kosten) hebben vereist. De Amerikanen Bruce Branit en Jeremy Hunt hebben onlangs op hun site laten zien hoe het ook anders kan.In drie maanden tijd hebben de twee een filmpje gemaakt waarin bovenstaande scène te zien is. Daartoe hebben ze uitsluitend gebruik maakt van standaard pc's en software die ze van het internet hebben gedownload. Voor de filmopnames is een doodgewone consumenten-videocamera gebruikt.

Branit en Hunt zijn overigens al jaren werkzaam als special- effects specialisten. Dat hun prestatie toch heel bijzonder is werd verscheidene filmstudio's ook meteen duidelijk; de twee hebben naar aanleiding van het filmpje diverse aanbiedingen gekregen, en zijn inmiddels met A Band Apart, dat commercials en muziekvideo's produceert, in zee gegaan.

405 the movie staat sinds de release bovenaan de top 10 van meest bekeken internetfilms op ifilm.com. Ifilm werd opgericht in oktober 1998 met de bedoeling een site te worden die korte films zou uitzenden. Begin 2000 besloot Ifilm te veranderen in een portalsite en een site voor filmprofessionals. Dat dit meer was dan een vrome wens werd duidelijk toen pop.com, de langverwachte filmsite van regissseur Steven Spielberg, onderhandelingen startte met ifilm over een eventuele samenvoeging of verkoop. De gesprekken werden in augustus beëeindigd zonder concreet resulaat, naar begin september bleek des te beter voor Ifilm: pop.com is inmiddels opgeheven, en de tachtig medewerkes zijn ontslagen. (BdD)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond