Deel dit artikel
-

Philips-topman wisselt baan in voor bestuurszetel Dell

Gerard Kleisterlee, CEO van Philips, is toegetreden tot de raad van bestuur van het Amerikaanse Dell. Hij zal in april de deur van Philips achter zich dicht trekken.

Dat Kleisterlee bij Dell toetreedt, maakte de computerfabrikant woensdagavond bekend. Zijn benoeming moet nog wel door de aandeelhoudersvergadering van Dell worden goedgekeurd, maar hij gaat per direct aan de slag. Dat hij zou vertrekken bij Philips, was al bekend. Zijn contract loopt af in april volgend jaar.

Kleisterlee zag, in de 10 jaar dat hij werkzaam was bij Philips, onder meer bedrijfsonderdelen als beeldbuis- en chipactiviteiten afgestoten worden. De lege plek die Kleisterlee achterlaat bij Philips, wordt ingevuld door Frans van Houten, per april de nieuwe CEO van Philips.

"Gerard is CEO van een van de meest succesvolle elektronicabedrijven wereldwijd en hij brengt een brede, mondiale visie mee, gebaseerd op zijn uitgebreide managementervaring in Europa en Azië", aldus Michael Dell, bestuursvoorzitter en oprichter van Dell.

De financiële resultaten bij Philips over het derde kwartaal van 2010 lieten nog zien dat het bedrijf groei verwacht in opkomende landen, de Licht-divisie en producten die aan opkomende middenklasses en vergrijzing zijn gerelateerd.

Deel dit bericht

1 Reacties

robert

Wat een gaap verhaal!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond