Deel dit artikel
-

Postbank in proef met saldo-informatie via Messenger

De Postbank is een proef gestart met saldo-informatie via MSN Messenger. De Postbank is hiermee de eerste financiële instelling wereldwijd die actuele bancaire informatie beschikbaar stelt via MSN Messenger. Doel van de proef is te onderzoeken hoe klanten het ervaren om deze informatie via MSN Messenger te ontvangen.

De proef wordt gehouden gedurende een periode van drie maanden en er zullen maximaal 6000 Postbankklanten aan deelnemen. Deze klanten hoeven niet meer apart in te loggen op de website van de Postbank, maar kunnen nu ook actuele saldo-informatie ontvangen wanneer ze zijn ingelogd op MSN Messenger.

De klant stelt vragen en krijgt in dialoogvorm antwoord door middel van een applicatie (chatbot) die door de Postbank speciaal is ontwikkeld. Klanten kunnen hun saldo-informatie en de vijf laatste bij- en afschrijvingen opvragen.

Ook is het mogelijk vragen te stellen over Postbankproducten. Als extra kunnen de klanten aan de chatbot vragen om een SMS-bericht naar een mobiele telefoon te sturen. De klanten krijgen daarvoor van de Postbank gratis tien SMS-berichten.

Klanten worden door de Postbank benaderd met de vraag deel te nemen aan de proef. De proef loopt in de laatste drie maanden van dit jaar. Tijdens en na deze periode wordt een groot aantal aspecten van de proef onderzocht. Mede op basis van de behaalde resultaten vindt de evaluatie plaats en wordt bekeken of deze technologie verder ingezet wordt.

Deel dit bericht

4 Reacties

Wim Wenders

Slecht idee. Met MSN de saldo opvragen? Wie garandeerdt mij dat er niemand meekijkt? Zeker voor de "digibeten"is dit niet goed.

James

Haha, ik gebruik dit nu al tijden en het werkt perfect je hoeft op postbank alleen je email adres op te geven en die wordt dat aan je postbank rekening gekoppeld. waardoor je op msn de postbankbuddy email adres als messenger contact moet toevoegen, en dan kan je vervolgens je saldo opvragen door in een chat venster "saldo" in te voeren of bijvoorbeeld "mutaties" voor je laatste af en bij schrijvingen… Ja voor digibeten….het word verder wel goed uitgelegd, zo moet je ook nooit een 3de contact persoon toevoegen aan het gesprek met je postbank buddy en voor de rest of je nou inlogt op postbank.nl of msn je saldo opvraagd… maakt niet veel uit…..alle gegevens kunnen ten alle tijden worden onderschept….. Met vriendelijke groet,James

Harmpie

MSN bot…. dat idee is al jaren oud. Ik gebruikte het al om informatie voor feesten te verstrekken aan bezoekers er van en dat is inmiddels 4 jaar geleden. Hele leuke methode om een extra service kanaal te ontsluiten voor je klanten.

adriaan wijbrandi - ondernemersvereniging veerhaven hellevoetsluis

mijn vraag luid als volgt wij hebben in het verleden een ondernemers vereniging veerhaven op gericht K.v.K. 24357269 gironummer 9521512 Postbank er moet nog een aanzienlijk bedrag op de rekening staan rond de 750.00 € hoe kunnen wij dat bedrag van de rekening afhalen en dan de rekening opheffen? graag antwoord vr.gr.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond