Deel dit artikel
-

Priceline gaat Europa in

De online koopjessite priceline.com wil deze herfst in Europa de markt op. Het bedrijf zal beginnen met een travelservice, waar consumenten een bedrag kunnen opgeven dat zij willen spenderen aan een bepaalde (vlieg-)reis en accomodatie. Kort na de bekendmaking van dit nieuws, kopte de Wall Street Journal dat zes grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen een online initiatief hebben opgestart om hun eigen discount vliegtickets aan de man te brengen.

Volgens de Amerikaanse zakenkrant zit er een kapitaal van 75 miljoen dollar achter het 'Project Purple Demon', dat nog onder deze codenaam door het leven gaat. Naast de Texas Pacific Group en United Airlines, zijn ook American Airlines, Northwest, Continental, US Airways en America West betrokken bij het project. Op de website www.hotwire.com zullen de goedkope tickets aangeboden worden. De website gaat naar verwachting de lucht in rond dezelfde tijd waarop Priceline in Europa van start gaat.

Op de hotwire site zullen consumenten kunnen kiezen uit verschillende vliegreizen. Pas wanneer zij daadwerkelijk een reis geselecteerd en betaald hebben, wordt de identiteit van de vliegmaatschappij prijsgegeven. Priceline kan geduchte concurrentie verwachten van de alliantie van vliegmaatschappijen op het gebied van vliegtickets in de VS. Het aanbod van producten van Priceline gaat echter verder: consumenten kunnen een prijs bieden voor GSM's en gas tot groenten en hypotheken. Het bedrijf verwacht dit jaar een omzet te halen van 1 miljard dollar in de Verenigde Staten.

Priceline heeft een apart bedrijf opgericht voor de Europese markt: Priceline.com Europe. Priceline Europe zal eerst opgestart worden in het Verenigd Koninkrijk, waarna Duitsland, Frankrijk en de Benelux aan de beurt zijn. Priceline zal beginnen met het aanbieden van vliegtickets, hotelkamers, autoverhuur en lange afstand telefoongesprekken. Hiermee worden
zij een concurren van Europese start-ups als Travel Site en Lastminute.com. General Atlantic Partners, die al vanaf het begin betrokken is bij Priceline, heeft een 'aanzienlijk' aandeel in de Europese onderneming, die geleid zal worden door Burger King CEO Dennis Malamatinas. In Augustus legt deze zijn functie bij de fastfoodketen neer, om per 1 september aan te treden bij Priceline Europe.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond