Deel dit artikel
-

Priceline krijgt vijftig miljoen van Saudische prins

De 'name your price'-site Priceline krijgt opnieuw een investering van vijftig miljoen dollar van de Saudische prins Alwaleed. Eerder, in mei van dit jaar, maakte de prins eenzelfde bedrag over. Met het geld zal Priceline haar positie buiten de VS willen versterken.

De prins kocht twee miljoen aandelen van Priceline-oprichter Jay Walker, voor 25 dollar per aandeel. In augustus kreeg Walker ook al 190 miljoen dollar van Vulcan Ventures en Liberty Media, die samen acht miljoen aandelen kochten tegen 23,75 dollar per aandeel.

In de VS is de site van Priceline een succes; hoewel er nog geen winst gedraaid wordt, staat de site consequent in de top vijf wat betreft het aantal bezoeken. De naam is na Amazon.com en eBay.com het bekendste Internetmerk. Consumenten kunnen op de site hun eigen prijs voor artikelen noemen, om zo korting te bedingen. In het eerste halfjaar van 2000 verkocht de site tweeenhalf miljoen vliegtickets. Priceline heeft nu zeven miljoen geregistreerde gebruikers. Daarentegen komt de Europese roll out van de site nog niet van de grond. Floris Italianer van het Nederlandse, net ter ziele gegane Clicketing.nl ? dat werkte via een soortgelijk systeem ? denkt dat de Europese markt nog niet gewend is aan dergelijke sites.

Prins Alwaleed is overigens een opmerkelijke investeerder. Eerder stopte hij geld in Walt Disney, McDonald's, WorldCom, Procter & Gamble, priceline.com, amazon.com en eBay.com. In AOL Heeft hij een aandeel ter waarde van een miljard dollar.

Zie ook:
Priceline gaat Europa in

Deel dit bericht

1 Reactie

Paul ten haaf

50 miljoen dollar, dat is geen misselijk bedrag. Toen ik dat las vroeg ik me af of de angst van investeerders om wederom miljoenen te pompen in dot com ondernemingen na de "internet dip" weer was weggeëbd. Of is de investeringsbereidheid eigenlijk nooit afgenomen? Uit de ervaringen van enkele collegae blijkt dat het binnenhalen van geld voor een Pan-Europees Business to Consumer concept niet gemakkelijk is. Ondanks het feit dat de software en site klaar zijn en er een doortimmerd business plan ligt. Dus als iemand me aan het nummer van de Saudische prins kan helpen doe je mijn collega ondernemers daar een groot plezier mee.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond