Deel dit artikel
-

Proef met biometrisch paspoort

In zes Nederlandse gemeenten – Almere, Apeldoorn, Eindhoven, Groningen, Rotterdam en Utrecht – is een proef gestart met het toevoegen van biometrische kenmerken aan het paspoort en de Nederlandse identiteitskaart.

De proef, onder de naam 2B or not 2B, duurt zes maanden. Het is de bedoeling dat er 15.000 personen meedoen. Tijdens de praktijkproef wordt bekeken welke gevolgen biometrie heeft op het aanvragen en uitgeven van reisdocumenten en met welke omstandigheden in de praktijk rekening moet worden gehouden.

Bij de proef wordt van vrijwillige deelnemers die een nieuw reisdocument aanvragen ook een gelaatsscan gemaakt en een vingerafdruk afgenomen. Deze kenmerken worden verwerkt in een testdocument. Bij het afhalen van het reisdocument vindt een verificatie plaats: de biometrische kenmerken (gelaat en vingers) worden vergeleken met de kenmerken die in het testdocument zijn opgenomen.

Om vast te stellen dat de opgeslagen biometrische kenmerken onder verschillende omstandigheden met verschillende apparatuur uitleesbaar zijn en geverifieerd kunnen worden, gebeurt deze verificatie met apparatuur van verschillende leveranciers. Omdat het hier om een proef gaat, kan het test-document niet daadwerkelijk als paspoort of identiteitskaart worden gebruikt.

Deel dit bericht

1 Reactie

siebons

Laten we nu eerlijk zijn tegenover elkaar. Wonen we in Nederland, de provincië van Europa?Nee, we wonen in de stad Nederland, in de 53ste staat van Amerika en die heet Europa.Zijn het niet de Amerikanen, die zich de woede van de wereldburger op de hals halen en daardoor zelf in de problemen komen, die ze dan vrolijk proberen op te losssen door heel de wereld maar aan hun te onderwerpen door van alles en nog wat op te leggen aan die wereldburges, die dan verder ook nog in de grootste data-bank komen te staan die Amerika aan het opzetten is.Maar zeg nu zelf.. Zelfs de meest doortrapte terrorist uit welk land dan ook, weet altijd wel een mogelijkheid te vinden om de aandacht op zichzelf te vestigen, of op de organisatie waar voor hij werkt. Dat dat dan toevallig in eerste instantie tegenn Amerika is, of tegen een land wat Amerika als een braaf hondje aan de riem volgd, dat mogen duidelijk zijn.Als mens, burger van Nederland en inwoner van Europa, zou ik toch gewoon moeten kunnen kiezen of ik nog wel of niet naar Amerika toe wil gaan, en daarop dus ook de mogelijkheidmoeten hebben om een paspoort te kunnen krijgen met het nadrukkelijk verzoek, dat ik nooit naar amerika toe wil.Tsja, de open grenzen van Europa mogen er dan zijn, en de Europese macht word met de dag groter.Precies zoals dat met de Amerikaanse staten onderling ook is. Nee Ik kies niet voor zo´n paspoort. Zeker niet, omdat ik zo ie zo niet naar het meest paranoia land van de wereld wil, waar de kans op een aanslag zeer groot is.dus Beste regering van Nederland of Europa laat de mensen vrij in hun keus en denk zelf ook een beetje na, wat dit geintje weer allemaal gaat kosten voor de belasting betaler, die uiteraard ook een duurder paspoort moet aanschaffen (dubbel pakken)

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond