Deel dit artikel
-

Radiosatellietzenders VS blijven groeien

Terwijl er in Europa eigenlijk nog steeds geen equivalent is, blijft de Amerikaanse satellietzender Sirius, groeien. In het derde kwartaal voegde de satellietzender 359,000 klanten toe, waardoor het aantal abonnees uitkomt op 2,17 miljoen. Voor het einde van het jaar moeten het er 3 miljoen zijn.

Sirius wist in januari nog de omstreden shockjock Howard Stern te contracteren en Adam Curry heeft er een podcast-show. Toch doet Sirius het nog niet eens zo goed. Zeker niet als je het vergelijkt met die andere satellietzender: XM Radio. Dat wist in dezelfde periode 617.000 nieuwe abonnees toe te voegen en kwam uit op 5,03 miljoen. Dat geeft XM nog altijd een duidelijke voorsprong.

Het is in ieder geval duidelijk dat XM marktleider is. Het heeft dit jaar meer nieuwe abonnees weten toe voegen dan Sirius in zijn hele bestaan. Dat neemt niet weg dat als beiden hun targets halen voor het komende kwartaal het een interessante strijd wordt tussen beiden. XM verwacht het jaar af te sluiten met 6 miljoen abonnees, terwijl Sirius zoals gezegd uitgaat van 3 miljoen aan het einde van het vierde kwartaal.

Dat zou betekenen dat XM 997,000 nieuwe abonnees denkt toe te voegen in de komende drie maanden, terwijl Sirius er 830,000 over de streep hoopt te trekken. Het zou betekenen dat XM nog steeds aan de winnende hand is, maar dat groeicijfers van Sirius indrukwekkender zijn. Sirius kan zich eigenlijk geen misstap veroorloven: het is beursgenoteerd en sinds bekend werd dat het Howard Stern heeft gecontracteerd is de beurswaarde opgelopen tot 3,8 miljard dollar.

Sirius is namelijk net als XM Radio genoteerd aan de Nasdaq. Daarmee is Sirius in verhouding iets meer waard dan XM, terwijl het slechts een derde van de satellietradio-markt in handen heeft. De komende twee kwartalen moeten laten zien of die hogere beurswaarde terecht is. Wordt de voorspelde groei niet gehaald, dan zal blijken dat er te veel lucht in de koers zit, zo stelt beleggerssite de Motley Fool.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond