Deel dit artikel
-

Rechter geeft Napster deadline van drie dagen

Napster krijgt drie dagen de tijd om muziekbestanden die volgens de platenmaatschappijen niet gedownload mogen worden te blokkeren. De platenmaatschappijen dienen Napster een lijst te overhandigen met muziekbestanden waarvoor dit geldt. Een federale rechter heeft dit bepaald. De muziekindustrie claimt de uitspraak als een overwinning en stelt dat de strijd tegen Napster ten einde loopt.

Napster kondigde vorige week al aan dat het een filter zal instellen voor muziek die auteursrechtelijk is beschermd, iets wat eerder door Napster voor onmogelijk werd gehouden. De muziekindustrie zag dit als een stap in de goede richting. Het bod van Napster twee weken geleden om 1 miljard dollar aan auteursrechten over een periode van vijf jaar te betalen werd minder goed ontvangen door de platenmaatschappijen.

Voor Napster zelf is de nieuwe uitspraak van de rechter nog niet het einde. In een verklaring zegt Hank Barry , CEO van Napster, door te gaan met onderhandelen met de platenindustrie. Napster wil in de toekomst verder gaan met haar uitwisselactiviteiten, maar dan als betaalde service, zodat rechthebben betaald krijgen voor de muziekbestanden die via de site gedownload worden.

De uitspraak van de rechter is terug te vinden op de <a href="http://news.cnet.com/news/0-1005-201-5040043-0.html?tag=rltdnws
” target=”_blank” class=”news-text”>site van Cnet.com. Overigens betwijfelen velen of Napster wel in staat is om muziek op de gewenste wijze te filteren. De site begon dit weekeinde met het filteren van muziek waarvoor auteursrechten gelden, maar de toepassing bleek niet waterdicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond