Deel dit artikel
-

Roderick den Daas weg bij IAB als directeur

Roderick den Daas draagt na 3,5 jaar directeurschap het stokje over aan de minder bekende Joost Phoelich. Den Daas kan en wil een fulltime functie als directeur bij IAB niet combineren met zijn eigen bureau.

"Ik heb het altijd parttime gedaan en gecombineerd met mijn eigen bureau. Nu het IAB is gegroeid, hebben we een directeur nodig die fulltime beschikbaar is. Het is nu ook financieel mogelijk. Ik heb de afweging gemaakt en gekozen om mijn eigen avontuur voort te zetten", aldus Den Daas.

Den Daas en huidige voorzitter Marco Derksen het werk voor de branchevereniging over van Igor Beuker, die de rollen van voorzitter en directeur een aantal jaren combineerde.

Eerder deze maand trad Lot Keijzer van Twist toe tot het bestuur. Een bekendere naam dan de opvolger van den Daas, Phoelich. Den Daas: "Een fulltime baan trekt natuurlijk mensen aan met een andere achtergrond dan een vrijwillige bestuursfunctie. Het is ook ander werk. Toen ik ooit begon, was ik ook geen bekende naam. Iedereen kent het gezicht van Derksen. De directeur werkt meer achter de schermen, waar de voorzitter zorgt voor de publiciteit."

Phoelich begint per 1 september als directeur van IAB. Hij was eerder tien jaar werkzaam bij AutoScout24 Nederland, waar hij eindverantwoordelijke was voor de marketing en advertising. Zijn nevenactiviteiten bestonden de afgelopen drie jaar onder meer uit zitting in het bestuur van de STIR.

Bij de start kende de vereniging 65 leden, 1 Taskforce en was er geen staf en geen kantoor. Nu telt het IAB 155 leden, 8 Taskforces, staan er 3 mensen op de payroll.

Deel dit bericht

8 Reacties

Tim van der Bilt

Gefeliciteerd en veel succes Joost.

Ton van Houten - Online Succes

Roderick, veel plezier met het voortzetten van je eigen avontuur.

Roderick

thanks Ton. @Jannemiek: IAB Nederland bestaat al sinds 1998 dus zoals het er nu staat doen we veel mensen (onder wie Igor Beuker) te kort! Marco en ik namen in 2007 het stokje van Igor over die de rollen van voorzitter en directeur daarvoor een aantal jaren combineerde.

Arno

@Joost, van harte.@ de schrijfster van het stuk…..misschien iets beter je huiswerk doen….@ Roderick, succes!

een bewonderaar

Mooi – en nu weer gas geven met het IAB met Joost aan het roer. Nieuwe energie, nieuwe ronde – snelle kansen. All the best Joost.

Twan Welboren

De onbekende Joost Phoelich? Ligt er maar net aan wie je vraagt… Heel veel succes Joost, spreek je snel!

OnlineNo-No

..IAB sinds 2007? Door Roderick en Marco? really? zou toch eerst even de founding fathers van IAB nl de credits geven! en de minder bekende Joost? sorry, maar wat is dat bedrijf van Den Daas en wat heeft bekendheid te maken met kwaliteit als voorz/dir/bestuurder? elke poep en scheet van IAB wordt in een artikel gezet hier..

Douwe de Jonge

Joost, van harte gefeliciteerd!  De (mij geheel onbekende) schrijfster legt er wel heel erg de nadruk op dat zij een zeer bekend en gewaardeerd persoon als dhr. Phoelich niet kent. Het gaat om kwaliteit, niet om bekendheid. Het is Hollywood niet. Ik begrijp het doel van een dergelijke insteek dan ook niet.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond