Deel dit artikel
-

RTL zwijgt over geschil met producent

RTL Nederland haalt de programma’s van producent FAN van de buis. RTL gaat niet verder in op de kwestie met FAN, dat overigens eind deze maand een eigen digitaal kanaal start.

Tv-producent Fan Interactive Media begint op 31 maart met uitzenden van de nieuwe zender FAN TV op de kabelnetten van @Home, Multikabel, Casema, Delta en Caiw. Tegelijkertijd maakte RTL Nederland vrijdagmiddag bekend per direct de programma’s van Fan te schrappen. Het gaat om Woon & Klusmagazine, Tuinmagazine, AutoXperience en MotorXperience.

RTL spreekt van een ‘zakelijk conflict met de producent’ en geeft geen verdere informatie. Een woordvoerster van RTL Nederland wilde dinsdag niet nader toelichten waar de kwestie over gaat. FAN-marketing directeur Nick Glattli wil eveneens geen nadere details verschaffen.

Eigen beheer

FAN stelt overigens dat het digitale kanaal gewoon kan doorgaan, omdat het bedrijf programma’s die ooit op RTL-zenders zijn uitgezonden, en een keer herhaald zijn, op de eigen digitale zender mag uitzenden. FAN zegt alle programma’s in eigen beheer te maken.

 "We hebben alles honderd procent in eigen beheer en daarom kunnen wij nu dit digitale kanaal starten. TV-zenders hebben van ons alleen het recht om programma’s uit te zenden en een keer te herhalen", aldus Glattli. Eind deze week maakt FAN ook de programmering van de zender bekend, zegt hij.

‘Geen 1 aprilgrap’

De komst van het nieuwe digitale lifestylekanaal is volgens Glattli geen 1 aprilgrap. "We hebben daarom gekozen voor 31 maart." Fan TV kondigde aan op de aparte zender te komen met programma’s over wonen, klussen, tuinieren, auto’s, gadgets, watersport en ‘een nieuwsprogramma’. Een van de andere programma’s is een docuserie over autocoureur Robert Doornbos. Meer details over presentatoren en inhoud van de meeste programma’s wilde Glattli desgevraagd niet geven.

Fan.tv maakt ook diverse websites. Het bedrijf praat volgens Glattli nog met andere tv-aanbieders, zoals UPC, KPN en Tele2, over doorgifte van het kanaal.

Deel dit bericht

5 Reacties

Albert Treur

Tjonge, tjonge waar blijft de kritische noot Tonie? En ik had dit berichtje al op 21 maart. Geen linkje?

Tim

Hele interessante case. Ben benieuwd hoe dit afloopt.

Henning

Dom, dom, dom, is weer zo'n protectionistische houding van gevestigde omroepsestablishment… je weet gewoon dat dit de ontwikkeling is, ga mee, verzet je niet, duik erin, erop… verzetten is nutteloos.Nee, we gaan de omroepen houden zoals het is…eigenlijk moeten we terug naar 2 kanalen, zwart-wit, mannen in een donker pak, vrouwen in een lichte jurk… weet je waar je aan toe bent.

Rick

Ah, het feest gaat beginnen. Hoop dat het een succes wordt voor FAN, maar ik ben bang dat het nog een beetje te vroeg is om de directe confrontatie met de tv-zenders aan te gaan. Maar ik ben er van overtuigd dat op lange termijn zenders als RTL er meer baat bij om producenten te vriend te houden dan omgekeerd. FAN zou er misschien goed aan doen om de krachten te bundelen met enkele andere producenten.

Tamara

De producent zou er goed aan doen deze nieuwe zender niet geheel digitaal te houden. Heel veel mensen zijn nog niet overgestapt en kunnen dus niet kijken. Hier idem, erg jammer, want ik had graag de serie Jongensdroom met Robert gezien, kom er zelf ook in voor..

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond