Deel dit artikel
-

Scherende held in avonturenwereld

In het campagnepanel geven drie deskundigen een rapportcijfer aan een campagnesite. Voor het zover is mag eerst de lezer een oordeel geven. Dit keer de scherende held van Philips.

Adventuregame van Philips Lees wat de experts ervan vinden en geef zelf onderaan een cijfer aan de campagnesite! Dit keer het actiespel Philips Nivea for Men shaver.

Ook een goede camapagnesite gemaakt? Mail hem!

Site: Feel Different

Klant: Philips Consumer Lifestyle Netherlands

Bureau: Media Republic

Andere gebruikte media: online game, seeding, bannering, laser projecties, print, graffiti, graancirkels, MSN website take over.

Andere betrokken partijen: Carat (media), Isobar (seeding), Posterscope/Jack Liberties (‘spectaculars’).

Doel van de campagne: Het Philips-Nivea-scheerapparaat onder de aandacht brengen bij mannen van 18 tot 24 jaar. De gamer moet kennismaken met de bijzonderheden van de shaver, zoals flexibele scheerkoppen en de scheerlotion. Afgeleid doel is ‘natscheerders’ te laten overstappen op een apparaat. Ruim 300 duizend unieke spelers  bleven gemiddeld 2,5 minuut op de site.

Korte omschrijving: Media Republic ontwikkelde een activeringscampagne voor de avontuurlijke online game. Half mei startte de ‘tease’-fase en verschenen drie graancirkels (symbool voor de drie scheerkoppen), UFO-meldingen, geheimzinnige laserprojecties en graffiti. Met een advertentie eind mei op de voorpagina van de Metro is de link gelegd met de game.

Naam: Michael Luttik

Functie: Managing partner Spindokters

Rapportcijfer: 8.5

‘Deze co-branded campagne is met veel zorg en planning opgezet. De campagne en game hebben allebei een directe link met de productfeatures die tevens terugkomen in de teaser en vervolgcampagne. De game is uniform en console-achtig mooi vormgegeven en de sounds kloppen gewoon. Ook wordt onderkend dat wij mannen echt niet altijd willen schieten, maar ook tactics leuk vinden. De verschillende levels houden het interessant, maar alleen als je alle levels voltooit, kom je in aanraking met het verborgen geheim. Of dit bij de doelstelling past weet ik niet, maar ere wie ere toekomt: klasse!’

Naam: Luc van Poelje

Functie: Freelance internetprofessional, NewMarCom

Cijfer: 7

‘De actiemarketingsite van Philips is een eyecatcher. De uitvoering en het artwork zien er gelikt uit. Een beetje overdreven adventureconcept met stoere elementen als Antarctische bergen, jungles en woestijnen met de niet te missen mooie meiden die je als scherende held op weg moeten helpen naar een avontuurlijke nieuwe shave experience. Er zitten drie multilevel games in. Games zijn hot als marketingtool en met een beetje mazzel kun je een prijs winnen. Zeer professioneel uitgevoerd allemaal, van game-logic tot film-editing tot interactie.’

Naam: Jeroen Landsman

Functie: copywriter/partner, degeheimedienst.nl en josenjeroen.nl

Rapportcijfer:  5

‘Kijk jongens, Kiki, Sandy en Lara (Croft rip-off animatiemeisjes) zijn neergestort in hun scheerapparaat. (O ja, pap?) En JULLIE kunnen ze redden! Schuif de balkjes en maak de weg vrij voor een ander balkje. (Nee echt Jantje, je kunt het.) Daar gaat Kiki al! Snel veldjes markeren voor Sandy. (Valt nog niet mee hé, Roosje?)  En dan letters mixen die samen de zin Fully Charged Battery moeten maken! (Leg ik je nog wel eens uit, Eefje.) Doei, doei Lara! Nou spelen maar, kinderen. Ik roep wel als het eten klaar is. Nou maar hopen dat ze hun best doen, want die Nivea Philips shaver for Men zal vast een goed ding zijn. Maar om dat nou met zo’n ‘vette’ game aan mij te vertellen? Ik heb toch echt al baardgroei.’

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond